Întotdeauna vor fi alergători mai rapizi decât tine, sau decât mine. Chiar dacă ai fost campion mondial, deținătorul unui record de cursă sau al unui record olimpic, va veni vremea când ai sa ți-o iei pe cârcă. Când cineva mai tânăr, mai bine antrenat, cu un psihic mai puternic te va întrece sau îți va dobori recordul.

Asta e legea nescrisa a alergării. Nu ai cum sa o combati sau sa o previ.

Când particip la un concurs, mai ales în țară, de cele mai multe ori știu ce loc voi ocupa pentru că mă cunosc și îmi cunosc adversarii.
Au existat, există și vor exista alergători de plat sau montan care sunt mai rapizi decât mine, care parcurg distanta între A și B într-un timp mai scurt. Pentru ca fac asta de mai mult timp, pentru ca sunt mai talentați sau muncitori, pentru ca sunt mai inteligenți sau au avut o zi mai bună.

Asta, niciodata nu m-a împiedicat sa ma înscriu, sa particip la un concurs. Chiar dacă nu prind podiumul “alerg și după mingile pe care știu că nu o sa le prind”. Desigur că mă uit pe lista de start și îmi fac calcule, visez la un loc cât mai bun însă nu voi avea sentimente negative pentru cei care au ieșit în fata mea la vreun concurs. Mai mult decât atât au respectul meu pentru ca au reușit sa fie mai rapizi.

Ba mai mult sunt șanse foarte mici ca sa fac un antrenament de viteza ca în regim de concurs în aceasi zi de sâmbătă, singur, iar concurenta (mai) mereu va face ca alergarea sa fie mai rapida, și beneficiile sa fie pe măsură alergării în prezenta lor.

Pe scurt, cu cât adversarii sunt mai puternici, mai rapizi, în concurs sau la antrenamente, cu atât voi ajunge și eu mai puternic sau voi fi mai motivat să fac alergări mai rapide, mai inteligente.

Pentru că sunt rapizi și și competitivi, pentru că ma întrec, pentru că “rup capete”, câștigă concursuri, bat recorduri în țară sau în străinătate, ii respect și le mulțumesc.

Pentru că “pe spatele lor” avem cu toți alergătorii de câștigat. Indiferent ce cursa câștiga sau ce record de distanță sau de viteză au bătut, Imaginea de care se bucura în urma rezultatului, va face ca acest curent, al alergării, să crească oferindu-i vizibilitate și pentru că sunt și eu implicat în el, ma va ajuta și pe mine, la un momentdat. Sunt convins de asta.

Cu asta în minte, nu pot avea resentimente pentru niciun alergator, indiferent de distanță, indiferent la ce concurs a luat startul sau ce concurs a câștigat căci câștigul lui este și câștigul meu.

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
̶U̶n̶e̶o̶r̶i̶ Deseori „Servesc Patria!” cu Cârca
6 SFATURI PENTRU A NU FACE BASICI ÎN TIMPUL UNEI CURSE

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2018/04/05/legea-nescrisa-a-alergarii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19