Alpiniada

S-a încheiat  perioada aia a anului în care cele mai bune unități de Vânători de Munte din țară se adună într-un loc și încearcă să dovedescă unii altora cât de bine schiază sau cât de preciși sunt în a trage cu arma sau cât de mult și rapid pot căra în spate, o raniță, pe o distanță egală cu un semimaraton într-un traseu montan.

Există un cuvânt pentru toate probele de mai sus – Alpiniadă. E cea mai grea competiție militară, la care am participat. Se întâmplă din 2 în 2 ani ca să se recupereze corpul după efortul depus. Săptămâna aceasta a fost a XV-a ediție. Marți a fost proba de ștafetă, miercuri triatlon, joi patrula.

 

Am luat start-ul la toate probele. Nu m-a forțat nimeni și mai mult decât atât mi-a făcut plăcere. Îți vine să crezi? După toate cele 5 probe, mă doare fiecare mușchi dar e o durere atât de dulce și baia fierbinte pe care am făcut-o astăzi mi-a ajuns la suflet. Pot spune că după cele 5 zile, cârca mea, spatele meu ,e unul mai întărit, mai antrenat.

 

Sunt foarte multe zile într-un an în care treaba în armată ți-o faci cu „cârca”. Îndrăznesc să spun că în fiecare zi, se ivește un moment în care dacă ești puternic de spate, ai viața ușoară. De la a ridica o ladă, la a sta în picioare, să ai un spate puternic, ajută. Săptămâna asta ne-a solicitat spatele, zilnic.

 

Au câștigat Vânătorii de Munte din Predeal. Colegii cu care mă antrenez, aproape zilnic. Lotul din care am făcut parte a ajuns pe locul II. Un loc cât o victorie, pentru noi, pentru mine. Chiar dacă trofeul îmi lipsește din CV, nu pot decât să mă bucur pentru colegii Predeleni. Un alt motiv de bucurie e faptul că am ajuns la 3 ediții de vară și 3 de iarnă, de alpiniadă. Cifră cu care nu mulți Vânători se pot lăuda – mai ales la vârsta mea :D.

Fotografii: Dinu Mariana:

 

PROBA DE PATRULĂ – 22Km – 1000(+) diferență de nivel;

 

Mai jos, un material realizat de cei de la DIGI24:

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Academia de Alergare Montană
Legea nescrisa a alergarii