Ziua6 Xavier Thevenard - Superoameni

Life can be much broader once you discover one simple fact: Everything around you that you call life was made up by people that were no smarter than you and you can change it, you can influence it, you can build your own things that other people can use.

Steve Job

Nimeni dintre cei născuți până acum nu a avut puteri superumane.

Aici includ cele mai iluminate minți sau sportivi sau artiști sau cevreitu- nimeni nu a fost, nu este și nici nu va fi superom.

Nimeni nu va fi infinit mai bun în toate aspectele vieții lui față de mine sau tine. Născându-se om își păstrează blazonul unui muritor.

E ușor de trecut cu vederea acest fapt când te uiți la realizările oamenilor care au schimbat lumea, care au transformat-o în modul în care o vedem astăzi.

Până la urmă ei par că au totul pus în ordine, par extremi de productivi, inteligenți, creativi, consecvenți, puternici…și lista poate continua.

În spatele cortinei toată lumea joacă o altă piesă. În ea fiecare se zbate în felul lui în diferite domenii din viața lor.

Din exterior pare că și eu am pus lucrurile în ordine. Par o persoană foarte disciplinată și sportivă.

Nu o dată mi s-a spus că „sunt o mașină de alergat”.

Însă nu e tocmai așa. Mă lupt cu problomele fiecărui alergător (lene, amânare, planificare proastă) și cu alte probleme ale unui muritor. Singura diferență e că mi-am dat seama cum să depășesc aceste leneviri / zvârcoliri puțin mai bine.

Totuși mi-am luat și eu doza de eșec, mă găsesc deseori că nu rezist tentațiilor, și îmi sabotez obiectivele pe termen lung pentru chestii ce-mi oferă recompensă instant. Asta e natura umană.

Cei pe care îi consideri că au un succes incredibil nu sunt cu mult mai diferit decât tine. Mulți dintre ei, în trecut, au avut mai puțină voință decât dai tu dovadă în prezent și unii dintre ei pot fi mai disciplinați într-o zonă a vieții dar mai delăsători în altă zonă a vieții.

A deveni o persoană disciplinată este la îndemâna fiecăruia.

Nu ai nevoie de niște gene speciale ca să-ți deții controlul vieții și chiar și așa nici tu sau altcineva nu va dobândi iluminarea în toate aspectele vieții.

Acceptă asta acceptându-te pe tine.

Photo by Ana Maria Tanasie

Antrenor-de-alergare
Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Ziua 5: Subjugarea sinelui
Ziua 7: Despre sărăcie și disciplină

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2019/10/24/ziua-6-superoameni/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19