nimic imposibil

Există o diferență. Nu doar în nume ci în întregul concept.

O mulțime de oameni au un „Bucket List” (Listă a dorințelor). Acestea sunt lucruri statice dorite la un moment dat pe care majoritatea oamenilor nu reușesc să le aducă în viața lor și abandonate când lucrurile devin dificile.

Lista lucrurilor imposibile – „Impossible List” e diferită. ( Vezi lista mea aici ) Este fluidă, este actualizabilă, îți arată ce urmează și de unde ai pornit. Este într-o continuă schimbare, într-o continuă actualizare și într-o continuă evoluție.

„Impossible List” nu este doar o bucată de hârtie, este un comentariu despre tine, despre modul cum îți duci viața.

impossible list

Nu am nimic cu „Bucket List-urile”. Probabil sunt mai bune decât nimic, dar cea mai rea parte la un „Bucket List”, este că până la urmă este doar o listă. Este un set de lucruri care te așteaptă să le cumperi, să le adaugi în viața ta, să le bifezi. Dacă nu vei ajunge să le achiziționezi, vei da greș.

Aceasta este o abordare destul de rea.

bucketlist

„Impossible List” este diferită.

Poate fi considerată decât o listă dar această „Listă Imposibilă” este o listă care te ajută să-ți adaugi un fir narativ poveștii tale. Îți oferă un scop acțiunilor tale și context călătoriei în care ești implicat.

Cea mai bună modalitate de a scrie ceva cu greutate, este să faci ceva cu greutate și apoi să scrii despre acel lucru, nu invers.

„Imposible List” este un bun barometru pentru asta.

imposibil

Dacă te plictisești de viața pe care o ai acum, poate fi din cauza faptului că ai o listă de lucruri de făcut într-o zi, în loc de o listă de lucruri pentru care trăiești zi de zi să le faci și ca mai apoi să merite să scrii despre ele. E o mare diferență. Cam asta ar fi una dintre diferențele dintre cele două liste.

Este o linie foarte fină care delimitează diferențele între un „Bucket List” și un „Impossible List” așa că urmează o scurtă enumerare a lor.

 

Diferențe între  „Impossible List” și „Bucket List”

Imposibil amuzant

Bucket List” este statică, „Impossible List” evoluează.

vis imposibil

Bucket List  este un set de lucruri pe care vrei să le faci. Nu se schimbă niciodată…în mare parte pentru că nu ajungi să faci acele lucruri. Impossible List e diferitis a set list of things you want to do. It never changes…mostly because you never do anything. The impossible list is different. It’s changing, not only because you’re busy actually doing things, but because you’re busy adding things as well.

„Bucket List” se micșorează, „Impossible List” devine din ce în ce mai mare.

imposibilul

Un „bucket list” este un set de lucruri pe care le notezi și dacă ești puțin norocos, le vei cumpăra, le vei achiziționa înainte să mori. Încet dar sigur, dacă ești dedicat, în cele din urmă vei bifa totul de pe listă. Lista lucrurilor imposibile este diferită. Lista imposibilă se extinde în funcție de ceea ce ai devenit capabil să faci. Constant ar trebui să verifici lucrurile de pe această listă, să-ți verifici progresul, dar ar trebui să adaugi lucruri noi, alte provocări.. Odată cu lista provocărilor imposibile,  limitele tale se extind, visele devin mai îndrăznețe, viziunea ta va fi astfel schimbată. Constant vei verifica lucrurile de pe listă și vei constata că ce ți se părea imposibil la acel moment, acum e complet diferit față de ceea ce credeai că e imposibil chiar cu doar 3, 6, 12 luni în urmă.

Bucket List” se axează pe ceea ce faci înainte să mori, „Impossible List” se axează pe modul cum îți trăiești viața. 

imposibil list

Speri să-ți atingi punctele de pe Bucket list, înainte să mori. Speri. Dacă nu, păcat. Prioritatea Listei lucrurilor imposibile nu este să faci toate acele lucruri, ci să faci unele lucruri, să-ți descoperi limitele la ceea ce crezi că poți face și apoi să mergi mai departe. Când ai un „Impossible List”, să faci ceva e mult mai important decât să faci totul.

„Bucket List” exprimă ceea se întâmplă în jurul tău, „Impossible List” se axează pe oamenii din jurul tău.

The-word-IMPOSSIBLE-is-not-in-my-dictionary-

„Bucket List”  se axează pe ați face viața cât mai plăcută. „Impossible List” se axează să spună o poveste cât mai frumoasă despre tine. Desigur că asta implică câteva lucruri mărețe să-ți îmbunătățești viața, dar deasemenea implică și a ajuta și a îmbunătății viața altora, cât mai mult posibil, în ideea de a-i ajuta să-și spună o versiune mai bună a propriilor povești.

„Bucket List” se axează pe evenimente în timp ce „Impossible List” se concentrează pe călătorie.

nimic nu e imposibil

Majoritatea „Bucket List-urilor” reprezintă apogeul vieții – o serie de realizări interesante care nu se leagă între ele și care sfârșesc să plictisească pe majoritatea oamenilor. „Impossible List” este o călătorie. „Impossible” List este o serie de evenimente, care se construiesc unele pe altele pentru a creea o poveste grozavă. Fiecare listă are un sens și un scop și lista se extinde și se schimbă pentru a spune o poveste despre felul cum ai evoluat, ce ai realizat, și cum ai ajuns unde ești acum, de unde ai pornit. E foarte bine să bifezi lucrurile realizate, dar scopul nu este ca pur și simplu să bifezi, să realizezi acel lucru, ci să evoluezi, să te schimbi, să urmărești procesul prin care apar aceste schimbări.

„Bucket List” are realizări, „Impossible List” are un sens.

oameni care vor imposibilul

„Bucket List” se axează pe a face lucruri. „Impossible List” se axează pe a face lucruri cu un sens. Ideea nu este a face lucruri pe care alții le apreciează sau care par interesante. Scopul este să te strofoci să faci lucruri pe care nu le-ai considerat vreodată posibile de realizat și despre care alții vorbesc că ar fi imposibile.

„Bucket List” este construită din visurile de undeva din viitor. „Impossible List” este construită de acțiunea care trebuie făcută astăzi.

„Bucket List” este burdușită cu speranțele oamenilor pe care vor să le facă undeva în viitor.

Poate, într-o zi, când voi avea o căruță de bani, foi face lucrul X.

„Impossible List” necesită acțiune astăzi. Necesită să te ridici din fotoliul tău comod și să realizez acele lucruri. Nu este totul floare la ureche, și nu se vor întâmpla lucrurile cât ai clipi, sau dacă te gândești cu intensitate la acele lucrurui. Necesită muncă și chiar să faci lucrurile acelea pentru a le obține.

„Bucket List” expiră. „Impossible List” aspiră

Există o numărătoare inversă la un „Bucket List”. Timpul exipră când mori. Dacă nu ai apucat să faci toate acele lucruri, foarte rău. Pierzi. „Impossible List” este diferită. Se axează să fie provocatoare, să te facă să te întrebi ce este imposibil în momentul de față și să te împingă către lucruri mai mărețe, mai îndrăznețe decât să te facă să te simți confortabil cu starea de fapt. Te forțează să-ți extinzi sfera lucrurilor care crezi că sunt posibile în momentul de față. „Bucket List” expiră când mori. „Impossible List” reprezintă la ce aspiri să faci în momentul de față pentru că acesta este timpul pe care-l ai cu adevărat.

Bucket List sau Impossible List?

Ce vei alege?

citat despre imposibil

Ți-a plăcut articolul, aștept Like-ul tău!

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Contract de Investiții - Portofoliu de Acțiuni
Cum ar fi viața ta diferită dacă ai avea tot timpul și...?

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2013/12/11/impossible-list-vs-bucket-list/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19