Când te vei hotărâ să investești la bursă acest contract, pus undeva la vedere, îți va reaminti pentru ce faci această alegere. Pentru a nu sfârși ca cei aproximativ 80% din persoanele care-și pierd banii în acest tip de investiții 

Subsemnatul _______________________, specific prin prezenta ca sunt investitor interest să strang avere mulți ani de acum înainte.

Știu ca de multe ori voi fi tentat să investesc în acțiuni sau obligațiuni pentru că prețul lor a crescut (sau “crește”) și că alteori voi fi tentat să-mi vând investițiile din cauză că valoarea lor a scăzut (sau “scade”).

Prin prezenta, declar că refuz să las o turmă de străini sa ia decizii financiare în locul meu. Mai mult, mă angajez în mod solemn să nu investesc niciodată pentru că piata bursieră a crescut și să nu vând niciodată pentru că aceasta a scăzut. În schimb, voi investi xxx$ pe lună, în fiecare lună, în conformitate cu un plan automat de investiții sau un “program de plasamente constant”, în urmatorul (urmatoarele) fond(uri) mutual(e) sau portofoliu (portofolii) diversificat(e):

  • 1.
  • 2.
  • 3.
  • 4.
  • 5.

Voi investi de asemenea sume suplimentare ori de câte ori îmi voi permite să ma lipsesc de numerar (și-mi voi permite să le pierd pe termen scurt).

Declar prin prezenta că voi păstra fiecare din aceste plasamente fără întrerupere cel puțin pană la următoarea dată (care trebuie sa fie la o distant de cel putin 10 ani de data semnării acestui contract):

__ _____ 20__ . Singurele exceptii acceptate conform clauzelor acestui contract sunt o nevoie instantanee, presanta de numerar, cum ar fi aparitia unei probleme medicale sau pierderea locului de munca si o cheltuiala planificata, cum ar fi plata in avans pentru achizitionarea unei locuinte sau achitarea unei taxe de scolarizare

Punându-mi semnătura mai jos, specific ca intenția mea nu este doar să respect clauzele acestui contract, ci și să recitesc documentul ori de câte ori sunt tentat sa vând investițiile mele.

Acest contract este valabil doar dacă este semnat de cel puțin un martor și trebuie ținut într-un loc sigur și accesibil pentru a putea fi consultat în viitor.

Semnat:                                                   Data:

_________________                             ______________

Martori:

__________________________

_________________________

__________________________

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Pablo Picasso
Impossible List Vs Bucket List

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2013/12/11/contract-de-investitii-portofoliu-de-actiuni/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19