Poveste

Words create sentences; sentences create paragraphs; sometimes paragraphs quicken and begin to breathe.

—Stephen King

Primul cantonament serios ce l-am făcut a durat 40 de zile.

Am stat în Spania și mă antrenam pentru Campionatul Mondial de Ultra din Castellon. Pentru prima dată am încercat ca pe lângă alergare să scriu un jurnal.

L-am denumit: Costul Alergării.

Scrisul, la fel ca alergatul, dă roade dacă-l iei în serios. E greu să scrii un singur paragraf apăi două-trei sute de pagini care să capteze atenția cititorului și să le menții atenția până la ultima pagină.

Ceea ce am realizat e că cei care scriu bestselleruri, cel mai probabil, au petrecut ani întregi pentru a deveni maeștri. Ei au folosit cuvinte care apoi s-au transformat în propoziții, paragrafe și eventual povești.

Primele lor încercări – la fel ca ale fiecăruia – au fost fără succes. Le-au trebuit sute de mii de cuvinte de exercițiu pentru a obține o operă de artă.

Construirea disciplinei este asemănătoare cu scrisul unei cărți. Poți considera un om disciplinat pe acela ce se trezește la patru, este activ fizic în fiecare zi, mănâncă o dietă sănătoasă, e super productiv și e capabil să balanseze viața socială cu obligațiile familiale.

În realitate această persoană, ca scriitorul nostru, cel mai probabil, a început cu o simplă schimbare și a clădit peste aceasta.

Dacă începi cu schimbări mici acestea se vor transforma în obiceiuri apoi într-un stil de viață și eventual într-un succes.

Antrenor-de-alergare
Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Ziua 9: Viitorul Tu
Ziua 11: Disciplină și talent

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2019/10/31/ziua-10-scrie-ti-povestea/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19