Corpul carte de vizita

Imaginează-ți rândurile de mai jos scrise de un Robert nervos (deși doar fostele mele m-au văzut așa).

Puteam scrie totul cu LITERE MARI ca să pară că zbier dar am spus că nu e cel mai potrivit lucru. Totuși citește rândurile de mai jos imaginându-ți un Robert cu capsa pusă.

CE TE REPREZINTĂ CU ADEVĂRAT?  Mașina pe care o conduci, caii putere pe care-i are, numărul de camere al casei tale, locul în care trăiești sau poate job-ul? Acestea sunt lucrurile care te fac să fii ceea ce ești?

Lucrurile astea spun cele mai multe lucruri despre tine, povestea ta?

Eu nu cred.

Din punctul meu de vedere corpul, fizicul, este o carte de vizită obiectivă. Cea care nu minte, cea care spune o poveste reală. Și nu orice poveste ci povestea ce te definește. Am să fiu rău și o să pară că judec, dar realitatea e că unicul „templu” pe care-l stăpânești și ai control asupra lui, cu adevărat, e corpul tău. 

Cel mai bun compliment pe care l-am primit curând a fost de la un necunoscut al cărui primă replică a fost: „Ia zi, ce sport faci de ai venele astea pe mână”.

Corpul este amprenta obiceiurilor tale de zi cu zi. Tot ceea ce faci zilnic se reflectă pe fața, brațele, pielea ta. Dacă ai o dependență, cât de mică sau de mare, în timp, ea se va reflecta asupra templului. Dacă ai avut traume din dragoste sau viața te-a „pedepsit” se va vedea în felul cum mergi, cum îți ții mâinile sau ce expresii ai. Până și gândurile, suferințele, faptul că ești nefericit se va transpune asupra corpului. Faptul că fumezi, că mănânci nesănătos sau că ești sedentar.

Citește și articolul „Manifest | Un subiect care ne doare”

Corpul tău va reflecta și va exterioriza toate obiceiurile astea proaste, în timp. Te vei îngrășa dacă ai obiceiuri alimentare proaste și nu faci suficientă mișcare, te vei cocoșa dacă ai gânduri și greutăți care nu te lasă seara să dormi. Treptat, treptat, în timp, corpul tău se va adapta lucrurilor mărunte cărora nu le dai importanță.

Cartea ta de vizită cea mai de preț va fi pătată.

Chiar dacă nu-mi place să vorbesc despre mine, aici, pe blog, pot spune că: prefer prezența unei persoane care emană sănătate dar nu are avere decât a uneia supraponderale care coboară dintr-o mașină de lux. Mai mult mă încântă prezența unei persoane care reflectă doza de bine pe care o ia din obiceiul de a se plimba în natura din jurul casei decât cea a unei persoane care merge în excursii scumpe în care principala atracție este micul-dejun, prânzul și cina.

Faptul că ne place mâncarea e o problemă, în sine, decât atunci când corpul o reflectă dezechilibrat. Și mie-mi place să mănânc, dar am grijă să ard mai mult decât consum, să nu ajung în zona portocalie sau roșie de alarmă – în care ar trebui să ne îngrijoreze greutatea.

Îmi amintesc de bunicul meu care fuma Carpați.  Unghiile degetelor în care ținea țigara, mustața și dinții erau galbene de la acest obicei pe care l-a avut 70 de ani. Și nu intru în polemica aia clișeică… dar uite că oricum a trăit 86 de ani.

Corpul pe care-l deții nu este doar o carte de vizită sinceră a obiceiurilor pe care le ai ci și o mașinărie extrem de complexă.

Partea bună e că această mașinărie poate fi influențată pozitiv, poate fi antrenată să exprime obiceiurile bune din viața ta. Dacă faci sport, dacă te odihnești suficient sau ești o persoană zen, corpul va exprima asta. Cu siguranță și fără îndoială.

Un exemplu extrem e corpul unui culturist Vs corpul unui maratonist. Niciodată nu vor semăna unul cu celălalt pentru că stilul lor de viață este diferit iar corpul se adaptează stilului de viață pe care-l ai. De aceea corpul unei persoane care face sport zilnic, constant, va fi diferit de cel al unei persoane care vede sportul doar la televizor și povestește toată ziua ultimul meci.

În plus, obiceiuri proaste –>corp nesănătos–>look nașpa–>sex puțin–>calitate a vieții scăzută. Nu ar fi mișto ca, atunci când te trezești dimineața, calitatea vieții tale, nivelul energiei tale, viața ta sexuală să fie la cote maxime? Păi, ia vezi ce obiceiuri ai.

Corpul tău ce poveste spune despre tine?

Înscrie-te în orașul tău la Școala Alergării – Turneu național de workshopuri cu Robert Hajnal

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
6 Lecții Post Capadoccia
3 Recorduri Mondiale la Alergare în 45 de zile.

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2018/10/31/corpul-cartea-de-vizita-care-nu-minte/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19