Scoala Alergarii - Robert Hajnal

În urmă cu doi ani am traversat Orientalii alături de Adelin Udeanu. În excursia noastră, prin ziua a 5-a, ne-am rătăcit foarte grav. Ne abătusem vreo 6 km de la traseu dar am avut norocul să întâlnim un grup de oameni în jurul unui foc de tabără. I-am întrebat dacă mai e mult până în Valea Ouzului.

„Ei…aaa păi valea Ouzului e peste celălalt deal.”

Deja ne obișnuisem cu astfel de răspunsuri. După câteva ore eram în jurul aceluiași foc de tabără,  înalt de aproape doi metri alături de ei. Adelin lângă mine. Tăcut. Ne primiseră 5 unguri și ne-au dat de mâncare (ceva tocană) și un loc unde să dormim: un fel de magazie din 3 pereți, cu acoperiș și fără ușă.

Atunci mi-a venit un gând care nu m-a mai părăsit niciodată. Un gând care mi-a schimbat modul în care vedeam lucrurile, despre ceea ce e important în viață: să descoperi ceea ce îți place și să te îndrepți cu toată tăria, cu toate resursele către acel lucru. Pentru că asta te va face fericit!

Eram de 7 zile în munți și printre oboseală și foamete mi-am dat seama că eu deja fac asta. Deja toate resursele mele se îndreaptă către a petrece cât mai mult timp în alergare, în natură, pe poteci.

Mă întrebam atunci: m-a făcut asta un om fericit? Da. Cu siguranță.

Dar ceea ce m-ar face împlinit e să povestesc și altor oameni despre Alergare: lucrul acela spre care m-am îndreptat cu atât de multă tărie.

Așa a apărut Școala Alergării. Ca să povestesc despre hobby-ul meu serios: Alergarea și ca să transmit mai departe filozofia de antrenament care m-a făcut să ajung cel mai bun ultramaratonist român.

Înscrie-te în orașul tău la Școala Alergării – Turneu național de workshopuri cu Robert Hajnal

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Povestea pantalonilor de la UTMB care m-au făcut celebru
Plantronics BackBeat Fit | Primele mele căști Wirless

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2018/09/13/scoala-alergarii-turneu-de-workshop-uri/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19