UTMB Hajnal Robert Power Pants

Mă uit și eu la pozele cu mine de la UTMB și la filmulețul de finish și pare că am ieșit să cumpăr pâine și nu am găsit deschis la brutăria mea preferată. Așa că mi-am zis să caut în jurul Mont-Blanc-ului o pâine bună, iar dacă tot am pornit la drum, hai să și alerg la UTMB.

Povestea are rădăcini de acum 2 ani când, prin toamnă, am făcut o alergare cu 2 prieteni prin Piatra Craiului: Alexandru I. și Alin T.

Mă săturasem să port chestii mulate iar Alex a avut pe el o pereche de pantaloni care păreau comozi, ușori și potriviți pentru cei care își doresc o schimbare vestimentară în viața lor de alergător. Se vedea că sunt comozi și ușori și că nu pică de pe el. Erau o pereche de pantaloni de la Reebook, luați de pe Amazon.

Mi-am dorit și eu o pereche asemănătoare și am găsit la The North Face în Brașov niște pantaloni care păreau mai mult de trekking decât de alergare, însă foarte comozi și ușori, ca și cum nu i-ai avea pe tine.

De ce am ales să alerg cu ei?

Anul trecut am suferit de frig. Am strâns atât de mult din buci că, până la urmă, mi s-au blocat cvadricepșii. Am zis că nu voi mai lăsa să se întâmple asta. Mi-am dat seama că eu iubesc căldura și că dacă transpir puțin mai mult nu e ceva care să-mi strice cursa însă, dacă ajung să tremur, e un semn că greșesc undeva.

Astfel planul a fost să fiu bine îmbrăcat, să-mi acopăr genunchii, să-mi acopăr coatele. Să îmi schimb geaca de ploaie obligatorie cu un goretex pe timp de noapte.

M-am întrebat: “Vrei un rezultat bun sau vrei să arăți bine?” și am ales confortul în locul esteticului.

Și bine am făcut. Pantalonii m-au protejat de vântul de la peste 2500 de metri, m-au protejat de frigul dimineții iar când s-a făcut mai cald și cvadricepșii mei au început să doară, i-am udat din abundență. Faptul că au fost lungi, au împiedicat ca apa să ajungă în adidași și astfel m-au protejat de a face bășici.

E drept că aveau tendința să pice de pe mine, că am slăbit în timpul cursei, așa că, din când în când, mă trezeam că trag de ei.

E destul de greu să nu cedezi presiunii celorlalți și a tehnicilor de marketing prezente la tot pasul și să alegi echipament de care nu ai nevoie sau care îți poate face rău.

Sfatul meu e să alergi cu ce te face PE TINE să fii comod, încălțările care îți fac ȚIE cel mai puțin damage, să mămânci mâncare care îți aduce ȚIE cea mai multă energie și nu îți crează probleme intestinale.

Pe foarte curând,

Robert. H.

 

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Citește asta dacă ești pentru prima dată pe Blog.
Școala Alergării - Turneu de Workshop-uri

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2018/09/06/povestea-pantalonilor-de-la-utmb-care-m-au-facut-celebru/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19