Dacă pentru o secundă crezi că cei care aleargă un maraton sunt niște muncitori frenetici sau dacă alergatul la un maraton este a 8-a minune a lumii, mai gândește-te odată! Aici sunt 101 motive pentru care TU ar trebui să te înhami la căruța asta pe care scrie „Aventura Maratonului”.

Deși am doar două maratoane montane la activ, am reușit să adun 101 motive pentru a alerga primul maraton. Mă întreb când voi fi alergat 10 maratoane, câte motive îți pot înșira?! Însă până atunci să-i dăm drumul!

avertisment_HajnalRobert

  1. Înarmează-te cu entuziasm și emoții

Odată ce ți-ai făcut curaj să te înscrii  la maraton și să îți treci în agendă competiția, vei avea o atitudine entuziastă  de „șă o faci și pe asta”. Da, vei avea și o mică teamă, ceea ce e perfect normal însă febra competiției și entuziasmul noii experiențe te vor face extazic.

  1. Eliberează-te de emoțiile negative

Nu contează cât de frustrat sau nervos poți fi, o alergare de câțiva kilometrii sănătoși este tocmai ce ai nevoie să le spui ADIO acestor sentimente nesănătoase. Este o rețetă fără eșec. Crede-mă pe cuvânt!

  1. Este un subiect minunat de discutat.

Prietenii tăi vor fi impresionați când vei aduce în discuție că îți vei petrece weekendul alergând un maraton. Adaugă sare și piper discuției spunând că „nu e nimic special! Doar un alt amărât de weekend”.

  1. Lasă-te cuprins de endorfine!

Runner’s High se referă la senzația pe care o experimentezi când în organismul tău se eliberează endorfine după o alergare de câțiva kilometrii. Numărul exact de km variază între alergători dar  8-10 km este numărul cel mai comun.

  1. Nu iubești picioarele în formă?

Nu trebuie să îți spun că alergatul este un exercițiu excelent, care-ți tonifică picioarele. Deci, dacă îți duci alergarea către următorul nivel și te antrenezi pentru un maraton, în scurt timp îți poți arăta mușchii tonifiați pe plaja.

  1. Elimini „nu pot” din vocabular!

Alergatul la un maraton nu este un joc de table. Deci, dacă vei reuși să treci linia de finish, nimic nu ți se va mai părea imposibil.

  1. Crește încrederea în sine!

O supradoză de încredere în forțele tale este mână în mână cu o competiție cum e maratonul.

  1. Îndrăzneș-te să visezi MARE!

Înrolează-te în clubul de elită al celor care dețin arta disciplinei.

  1. Scapă de greutatea în plus și recâștigă-ți viața!

Batran si diabetic alergator

Nimic nu te poate ajuta să arzi acele kilograme enervante care sunt în plus la antrenamentele riguroase pentru maraton.

  1.  Încântarea de ce vei vedea în oglindă

În loc să spui: „cine este enormozaurul care-mi poartă pijamalele?!” oglinda ta poate spune cu mândrie: „cine este acest pufos atlet?!” dacă preferi a doua variantă știi ce ai de făcut, să te antrenezi pentru maraton.

  1. “Waaw” mulțimeeeaaa!

Ziua maratonului este timpul tău să strălugești. Strigatul și încurajatul ce vine din partea mulțimii vor face minuni pentru sprintul tău!

  1. Rațiune și maraton nu rimează!

Să fi rezonabil și rațional poate deveni plictisitor uneori. Dezlănțuiește-te și aleargă un maraton.

  1. Cu cât mai bătrân cu atât mai bine

Spre diferență de 99.99% din sporturi, alergatul se îmbunătățește odată cu câștigarea experienței și trecerii la o altă categorie de vârstă. Nu te vei simți minunat dacă vei alerga la 50 de ani mai bine decât la 30?

  1. Bucuria unei realizări pe cinste

Alergatul unui maraton e ca și cum ai înainte cu pași de uriaș. Fă-o odată și aminteșteți pentru totdeauna.

  1. Experiență inspirațională

O întrecere la maraton, în esență reprezintă un manifest al integrității pentru noi, ca fințe umane. Vezi oameni cu nevoi speciale alături de atleți alergând împreună ca un simbol al invicibilității spiritului uman. Deci, dacă vrei să fi profund impresionat, mișcat și inspirat, aleargă un maraton.

  1.  Întâlnești prieteni „maratoniști”!

Să presupunem că ești la un eveniment social și dintr-o dată cineva aduce în discuție acest subiect „delicat” – maratonul. Nu doar că descoperi pe cineva care a mai făcut acest lucru dar mai mult ca sigur se  va realiza o legătură și vă veți simți minunat împărtășind trăirile comune.

  1. Viață lungă, mai fericită!

Faptele vorbesc de la sine: alergătorii de maratoane trăiesc mai mult, mai fericiți și mai sănătoși decât cei care-și petrec viața pe o canapea. Intră și tu în club.

  1. Redescoperă-te!

Niciunde nu îți poți dezlănțui adevăratul potențial ca atunci când alergi într-un maraton. În cele din urmă vei vedea cu claritate din ce ești făcut și cum ești făcut, când ți se dă o șansă poți face minuni.

  1. Cea mai bună masă : gustarea post-maraton!

mancaremaraton

Acum este timpul să te relaxezi și să te bucuri de fructele vieții tale. Nimic nu este mai încântător decât să împarți cele mai prețuite momente din maraton cu colegii maratoniști; în timp ce devorați bananele, glucoza, lllluuubenița gratis! Nu este victoria delliciooasă?

  1. Rezistență…

Traducerea cuvântului maraton din „dicționarul wellness” este următoarea: dormi fără griji, trezește-te pasionat și trăiește fericit până la adânci bătrâneți!

  1.  Cunoaște un oraș nou

În locul tururilor convenționale ale orașelor cum ți s-ar părea să cunoști, Zărneștiul, Parisul, Moeciu, Azuga, New Yorkul, alergând de-a lungul străzilor și munților?!

  1.  Scrie istorie!

Cursele de maraton sunt adânc înrădăcinate în istoria multor civilizații, incluzând cea a Grecilor și a Egiptenilor. Deci, dacă vei alerga un maraton, vei călca pe urmele predecesorilor tăi și vei retrăi o tradiție veche de când lumea. Cât de tare e asta?!

  1. Primește-ți medalia de finisher

Pe lângă celelalte premii pe care le vei primi de-a lungul vieții, medalia de finisher pe care o primești va fi premiul pe care vrei să-l păstrezi la gât pentru totdeauna.

  1.  Fi mândria familiei!

Mândria ce se citește pe fețele celor iubiți va topi toate sacrificiile ce le-ai făcut de-a lungul antrenamentelor și în timpul cursei.

  1. Formează-ți „bărbia” de maratonist!
    Alergarea la un maraton, pare a fi singura modalitate de ați construi mușchii bărbiei, creând o crestătură în bărbie. Aceast mușchi format este semnatura unui maratonist. Asigură-te că vei face și tu asta!
  1.  Pornește aventura

Cu toată munca grea, adrenalina, graba, entuziasmul, în cele din urmă cursa va începe și  atunci vei porni în aventură!

  1. Maratonul ca viața

Gândește-te puțin! Un maraton e o replică a vieții, cu urcușurile și coborâșurile aferente, nesiguranță vise și aspirații. Deci, dacă reușești să dovedești un maraton, Felicitări! Ai descoperit arta de a trăi!

vMaraton_AlbNegru

  1. Lacrimi de bucurie

Lacrimiile de bucurie și mândrie după trecerea liniei de finish cu siguranță vor fi extraordinare.

  1. Pasiunea reginei Angliei pentru maratoane ( poveste reală )

Știai că Regina Angliei este în spatele schimbării distanței maratonului din 25 de mile la 26.2 mile?! Totul a început când maestatea sa era atât de doritoare de a-i vedea pe cei care termină cursa din Palatul Regal, încât i-a mărit distanța. În semn de recompensă pentru acest incident, deseori alergătorii care aleargă la maraton cântă imnul Angliei „God save the Queen”

  1. Puff Daddy, Oprah and George Bush au făcut-o!

Dap. Chiar Așa. Amândoi, George Bush și Puff Daddy sunt maratoniști! Pare așa ciudat să fie rostite ambele nume în aceași propoziție însă ei au făcut-o! Tu de ce nu ai face-o?!

  1. Gândește-te la toată mâncarea care o vei savura!

Cu tot antrenamentul greu pentru maraton vei arde o grămadă de calorii dar te poți bucura de mâncarea ta preferată fără să te simți prost mai târziu.

  1. Treci linia de sosire”!

Experimentează extazul special pe care doar un finisher maratonist il poate experimenta!

funny finis

  1. Primești un binemeritat Kit de participare

Tricourile și medaliile de finiser, gratis, sunt un suvenir excepțional, mai ales când alergi un maraton doar să le primești.

  1. Într-un final toată munca grea îți este răsplătită!

Frumusețea alergării unui maraton este că îți oferă o dovadă concretă că antrenamentul tău a fost eficient

  1. Devii un star!

Ai remarcat cantitatea de fotografii care sunt făcute îndrăgiților maratoniști? Doar să nu uiți să zâmbești!

  1. Berea de după finish!
bereademaraton

bereademaraton

Cam atât îți spun! Nu încurajez consumul de alcool, încă!

  1. Fă o contribuție reprezentativă: donează cauzei favorite!

Știai că poți fi sponsorizat pentru a alerga un maraton?!

  1. Reîntinerește-ți spiritul

Energia colectivă a alergătorilor la maraton poate fi cu greu găsită în oricare alt eveniment sportiv. Îți va reîntineri spiritul,

  1. Pentru că e mai rapid decât mersul!!

Aaaa daaa, Logic!

  1. Uimește-i pe alții!

Simplu. Pentru că poți!

  1. Te bucuri de o alergare în mijlocul străzii

Traseul multor maratoane care se desfășoară în oraș, se desfășoară de-a lungul străzilor principale care de obicei sunt pline de mașini. Datorită maratonului, acum sunt „rezervate” pentru picioarele tale.

  1. Doboară-ți recordul personal
record maraton

record maraton

Fă-ți un obiectiv din cursa ta, acela de ați doborâ recordul personal.

  1. Câștigă!

E ceva greșit în a ținti cât mai sus?!

  1. Poți bifa în „bucketlist-ul” tău!

Știu că ai o listă cu lucruri pe care trebuie să le faci în viață. Ei bine, după ce ai terminat primul tău maraton, poți fi foarte mândru pentru că ai realizat un lucru de pe această listă, lucru pe care majoritatea oamenilor nici nu îl iau în calcul!

  1. Dă bine în CV!

Ce viitor șef nu va fi impresionat de „Lista maratoanelor” care va figura la categoria Hobby-uri?! Este ultimul nivel al determinării și anduranței!

  1. Oprah a făcut-o!

Dacă ea a făcut-o, o poți și tu!

oprahmaraton

  1. Ce nu te omoară te face mai puternic!

Antrenamentele pentru un maraton înseamnă să te îndepărtezi cât mai mult de zona ta de confort, pe care o poți vedea ca o realizare destul de mare!

  1. Vei fi în cea mai bună formă a vieții tale!

Antrenamentele pentru maraton, îți vor îmbunătății condiția fizică cît ai zice „START”!

  1. O bună pregătire pentru un ULTRAA!

Credeai cu adevărat că totul i-a sfârșit după toți acei kilometrii?! Fii seriooos!

  1. Vei avea ceva cu ce să te lauzi!

Și nimeni nu va fi supărat în legătură cu asta. ( doar desigur dacă nu o faci de 13-14 ori pe zi )

  1. Arăți lumii că maratonul nu e S.F.!

Chiar și pentru cei care au alergat ultima dată în clasa a 8-a la ora de sport există o șansă când preiei inițiativa. Muncește pentru asta! Fii un exemplu

  1. Renunță la fumat!

Multe programe de a renunța la fumat încorporează alergarea pentru a combate anxietatea și simptomele de sevraj.

  1. Distrează-te și treci linia de sosire cu spatele!

Dap, acum e timpul să te prostești în timp ce toată lumea te aplaudă!

  1. Fă-o pentru domni/doamne!

Toată lumea iubește un fund tonifiat!

  1. Întâlnești oameni noi și interesanți

Oamenii care sunt suficient de țăcăniți să participe la un maraton, exact ca tine, merită să-i cunoști

  1. În final vei avea un record!

O da! Ai reușit. Eu te sfătuiesc să îți înrămezi această reușită și să o pui la capul patului.

  1. Pentru haine noi!

Distrează-te de pe urma maratonului! Cumpărăturile și mâncarea sunt doar începutul!

  1. De ce să lăsăm întreaga distracție Kenienilor?!

Aceasta e singura situație la care mă pot gândi unde gelozia e sănătoasă.

  1. Pentru că pedichiura e pentru fete!

Acum te poți contrazice cu mine pe tema asta!

  1. Pentru că pe tot parcusul vieții tale poți începe orice poveste cu „Ei bine când am alergat eu primul maraton…”.

Nici nu mă pot gândi la un început de poveste mai captivant.

  1. Pentru băuturile gratis de pe traseu

Izotonice, izotonice, izotonice. Doar la asta îți va sta gândul înainte de posturile de hidratare!

  1. Pentru ați face un tatuaj cu „26.2”

Drăguț?!

Tatuaj Maraton 26.2

  1. Pentru a fi o mică parte dintr-o mare legendă

Sau o piesă uriașă dintr-un puzzle frumos!

  1. Pentru că peste 20 de ani, vei fi șocat că ai fost într-o formă atât de bună

maratonamerica

De fapt, peste 20 de ani vei fi într-o formă excelentă datorită maratoningului.

  1. E mai bună decât o bătaie!

Iar, te provoc să mă contrazici!

  1. Este o singură persoană responsabilă cu adevărat de tine: tu!

Aceasta este cu adevărat dezvoltare personală, în plină acțiune!

  1. Pune lucrurile în perspectivă”

Aleargă, chiar și un singur maraton, în întreaga ta viață și îți promit că nu vei vedea viața în aceași manieră.

  1. Salvează-te de epidemia obezității

Nu urma turma către obezitate. Fii altfel, fii rebel și aleargă un maraton.

  1. Experimentează emoția de a te dărui ție.

Dăruiește-ți un binemeritat cadou. Aleargă un maraton!

  1. Cucerește-ți lenea!

Acum că ai alergat maratonul, zilele de leneveală au luat sfârșit!

  1. O modalitate grozavă să nu te plictisești

Dacă ai o groază de timp de pierdut, antrenează-te pentru un maraton!

  1. Pune întrebările potrivite

În loc să spui: „Voi ieși vreodată din această cursă a șobolanului?” spune: „Cum pot să termin această cursă”

  1. Sari!

Maratoningul este o aventură îndrăzneață și o călătorie plăcută! Alătură-te!

  1.  Încheagă-ți prieteniile

„Maratonește” cu cei mai buni prieteni și fă-ți alții noi de-a lungul drumului.

  1. Vei fi fericit că ai făcut-o!

Nimic nu aduce o fericire mai mare ca un sentiment de reușită. „ Maratonește ” către drumul fericirii!

  1.  O experiență grijulie

Participarea la maraton te va detașa de toate formalitățile de nesuportat ale societății.

  1. Un motiv bun pentru a petrece!

Chiar mai bine, prietenii tăi îți pot face o petrecere surpriză pentru că ai terminat maratonul

  1. Un minunat subiect de conversație!

Cand vei fi nevoit să spui lucruri despre tine într-o ședință socială, reușita maratonului va fi perfect de împărtășit.

  1.  Un motiv bun de a scăpa de un soț cicălitor.

Cu alte cuvinte, când te pregătești cu orele pentru maraton, soțul îți va duce dorul.

  1. Devi invincibil!

Viata incepe la finalul zonei de confort

Dacă  vei termina un maraton, nimic nu va mai părea greu de realizat.

  1. Sparge regulile convenționale (1)

Când alergi la un maraton, nu mai e nevoie să te îmbraci pentru succes!

  1. Sparge regulile convenționale (2)

Dacă ești o femeie singură, când alergi la maraton poți schimba versurile “It’s Raining Men! Hallelujah!”,  cu “It’s Raining FUN! Hallelujah!”

  1. Crește-ți  “WaaWooMeter-ul”

Vei auzi atâte „waaw-uri” destul de des când vei fi în elita alergătorilor de maraton.

  1. Concurează cu Tom Cruise!

Fi actorul/actrița principală în următorul film „Misiune Posibilă” Cum?! Nu pot să cred că încă mai întrebi! ALEARGĂ UN MARATON!

  1. Se pot întâmpla miracole atunci când crezi

Se pot întâmpla miracole atunci când crezi. Alergatul la un maraton este un lucru pe care tu îl poți dobândi. ( Shania Twein ar trebui să fie impresionată)

  1. Preferi saltul cu parașuta?!

„Alergarea la un maraton poate fi dificilă dar cu siguranță nu este mortală” acestea pot fi ultimele cuvinte ale unui parașutist a cărui parașută s-a încăpățânat să nu se deschidă.

  1. Este mai bine decât a concura pentru președenție.

Nicio campanie electorală, când alergi la maraton, devi președintele propriului teritoriu!

  1. Aleargă mai repede decât șoriceii!

După ce ai alergat primul maraton, nu te vei mai chinui să prinzi șoricei!

  1. Învață sensul propriu al „dragostei dure”

Alergatul la un maraton este dragoste dură față de tine!

  1. Acum poți fugi de seful tău când îl vezi pe stradă

Nu îți este tocmai prieten și vrei să-l eviți cât de mult poți?! Nu vei mai fi nevoit să stai lângă el când îl vei întâlni. Acum o poți lua la goana!

  1. Fii un adevărat exemplu!

Continui să motivezi oamenii să facă o schimbare drastică în viața lor dar încă nu ai alergat un maraton?! Nu-ți mai răci gura degeaba. „Cel mai bun exemplu de leadership e leadership-ul prin exemplu”

  1. Cațără-te pe scara succesului

Când îți dorești să te cațeri pe scara succesului, alergarea la un maraton te poate propulsa până pe cele mai de sus trepte.

  1. Nu e nevoie abonament scump la sală

Economisește niște bani alegând maratoanele. Ieși și antrenează-te în natură. E de cel puțin 2 ori mai interesant decât alergatul pe bandă.

  1. Fără regrete!

Unele lucruri îți amintești și pe altele le uiți. Alergatul la maraton va fi acel lucru pe care nu-l vei regreta. Îți garantez! mai ales pentru primul maraton.

  1. Deajuns?!

Vei vedea că nu vei mai fi satisfăcut așa ușor. Vei vrea din ce în ce mai mult și mai mult să…alergi

  1. Mai bun decât un Oscar

Câteodată oamenii pun la îndoială obiectivitatea rezultatelor de la Oscar dar când alergi la un maraton, devii propriul tău juriu.

  1. Cel mai bun remediu pentru somnambuli

Dacă mergi în somn, alergatul unui maraton este cel mai bun remediu dintr-un motiv simplu. Vei fi atât de obosit încât mai mult ca sigur vei avea nevoie de somn, de odihnă.

  1.  Scuză legitimă atunci când întârzii!

Ei: „De ce întârzii mai mereu”?

Tu:„Mă antrenez pentru maraton. Am multe pe cap ”

Ei: “Waaw! Succes”

  1. De ce nu?!

De ce să nu încerci?! Poate fi chiar floare la ureche!

  1. Descoperă-te!

Cum ar fi ca experiența legată de maraton să devină un simbol major al descoperirii?

Asta a fost, băieți și fete!

Dacă ai alt motiv pentru a participa la maraton, nu ezita să-l împărtășești printr-un comment.

Iubim comentariile!

Cu drag,

Robert H.

 

 

Ți-a plăcut articolul, aștept Like-ul tău!


Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
STOP! Pauza de alergat
5 Pași pentru un START de Succes în Dezvoltarea Personală

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2013/12/14/101-motive-pentru-a-alerga-un-maraton/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19