Acum 2 luni părea un vis frumos participarea, în Africa de Sud, la Ultra Trail du Cape Town. Un ultramaraton de 100 km prin Cape Town cu aproximativ +4400m dif. Dorința de a mai face o cursă a plecat de la neîndeplinirea obiectivului la UTMB. Simt că mai am ceva de spus pe scena Ultra de anul acesta.
Am ajuns la concluzia că îndeplinirea oricărui obiectiv se realizează prin parcurgerea unei serii finite de pași. Uneori sunt pași de uriaș, alteori sunt pași de furnică. Însă indifierent cât de mari sau mici sunt, pentru îndeplinirea obiectivului, pașii trebuie făcuți.
În cazul de față trebuie să:
Fac rost de aproxmativ 1000 euro pentru transport și cazare; Realizat prin: CEP România și Explore Sport;PAȘAPORT;Vizită Ambasadă pentru Viza (Completat cerere viză + alte acte);- Plată Excursie – Andra;
- Altele?!
PARTEA I: „CUM MI-AM FĂCUT PAȘAPORTUL PENTRU AFRICA ÎN 4 ORE?”
Eu am reușit să fac pașaportul în aproximativ 4 ore, ceea ce e foarte puțin. Am ajuns în posesia lui în aceași zi când m-am hotărât să-l fac.
Pentru pașaport a trebuit să:
- plătesc o taxă de 96 de lei la trezorerie;
- să merg cu foaia cum că am achitat taxa, la poliție, la pașapoarte;
- să stau la coadă;
- să fac poze;
- să completez o cerere;
- să aștept 2 ore pentru a-l ridica;
Tot procesul a durat 4 ore pentru că știam unde aveam să merg, la ce clădiri, ce să plătesc. Știam că la poliție se merge și de la 05:00 dimineața pentru a prinde unul din cele 100 de numere ce se alocă în fiecare zi. Eu am mers la ora 13 si am prins biletul C072. Am avut o singură persoană în fața mea.
În urma procesului mi-am dat seama cât de important e să ai pe cineva care să te ghideze în ceea ce faci.
Fie că e vorba de alergare, a scrie o carte, a face bani, a participa la un concurs sau ați face pașaport. Dacă vrei să te descurci rapid și bine în situațiile prin care vrei să treci, ia-ți un mentor. Asta te va scuti de a pierde vremea pe drumui greșite și vei ajunge la rezultatul dorit într-un timp mult mai scurt.
Eu l-am avut pe Cătălin, care și-a făcut pașaport pentru Egipt și m-a ghidat în tot procesul. Ghidajul lui m-a scutit de bălăurit și să pierd toată ziua făcând asta.
PARTEA A II-A: „AMBASADA și UN CONCURS TEST DE 50 KILOMETRI”
Am făcut vizita la ambasadă alături de Andra.
Pentru ambasadă a trebuit să avem următoarele 10 chestii:
- Formular completat cu MAJUSCULE si pix NEGRU (numai pix negru, nu accepta completate cu pix albastru);
- Pasaport valabil pentru minim 30 de zile de la data de intoarcere din Africa de Sud si cu minim 2 pagini complet goale la momentul intrarii in Africa de Sud. Adica trebuie sa aiba minim 3 pagini goale, pentru ca una va fi ocupata de viza;
- O poza tip pasaport, color;
- Extras de cont bancar, pe numele aplicantului, eliberat de banca (cu stampila si semnatura), pentru ultimele 3 luni. Contul trebuie sa aiba minim 1000 de euro in el sau echivalentul in lei. Nu se accepta extras de cont din online banking;
- Adeverinta de salariat in limba engleza;
- Bilet de avion – aici le-a adăugat Dragoș P. de la Explore-Sport.ro
- Voucher de cazare – aici le-a adăugat Dragoș P. de la Explore-Sport.ro
- Pe formular trebuie sa treceti adresa unde stati in Cape Town;
- Itinerariu de calatorie –aici le-a adăugat Dragoș P. de la Explore-Sport.ro
- Dovada achitarii taxei de viza – 43 euro;
Îți spun toate astea pentru ca tu să știi ce te așteaptă dacă te înhami la a participa la această cursă.
Poate că pe tine, în prima fază te gândești că nu ai, timp, nu ești antreanet suficient, nu ai bani dar pe mine toate sarcinilea astea mici la un loc mi se par greu de realizat și ele ar fi piedica principală pentru a participa la un ultra peste graniță Deșii știu că sunt doar niște pași ce trebuie făcuți mie mi se par sarcini grele.
Prefer să alerg prin pădure nu de la un birou la altul.
Dragoș ne-a ajutat mult cu pașii aceștia mici. Pe unii i-a făcut el pentru noi, alții a trebuit să-i facem singuri. În cele din urmă ne-am depus actele și acum așteptăm acceptul.
Am stat în București peste seară. Ocazie bună să mă întâlnesc cu câțiva prieteni dragi. Bogdana, Pyuric, Radu.
Desigur că am mers la reminaralizare. A fost o noaptea grea cu puțin somn și (prea) mult alcool. Dar a fost distractiv și m-am bucurat să-i revăd pe doi din cei trei folkși.
Apoi am plecat în Bulgaria, către un concurs de 50 de kilometri.
Un antrenament numa bun înainte de cei 100 de kilometri din Cape Town.