Perioada înscrierilor pentru Ultramaratonul Ciucaș 2014 s-a încheiat. Până în momentul de față s-au înscris 58 de persoane, însă cine știe câte se vor alinia la Start.
Pentru că mă interesează alături de cine voi concura, am făcut o listă cu principalii favoriți, din punctul meu de vedere, și cred că destul de obiectivă. Anul acesta suntem mai mulți și mai puternici ca în ceilalți ani, ceea ce e îmbucurător și mai mult ca sigur recordul de anul trecut va fi doborât.
Următorii 10 sunt favoriți la câștigarea Ultramaratonului. Ordinea lor este aleatorie însă fiecare este capabil să facă o cursă bună și să iasă învingător.
Votează-ți favoritul la FINALUL articolului!
1. Szomyu Florin
Locul 2 – Ultramaraton Ciucaș 2012
Omul ăsta e un adevărat talent. Are 1:13 pe semimaraton și dacă s-ar antrena mai mult și mai bine sigur ar scoate sub 1:10. Anul ăsta a participat la o cursă de 212 km în Ungaria unde a suferit destul de bine. Ne-am întrecut la Marathon 7500 unde a făcut echipă cu Dani Florea. Ne-a cam țâțâit fundul că ne vor ajunge din urmă.
Dacă a băgat ceva antrenamente la munte, dacă se alimentează corect și se îmbracă bine, sunt convins că va face mult timp parte din grupul fruntaș.
Florineee sper să nu-i dai 3’/km pe asfalt că ne rupi!
2. Preda Andrei Gabriel
Locul 1 – Maraton Brașov
Andrei are o forță de invidiat și un an foarte bun. A câștigat maraton Brașov, a venit pe 3 la Bușteni și pe 5 la 2×2. Concursuri de forță.
Sigur va trage foarte bine pe urcări și la fel de bine și pe coborâri. Din câte știu nu a alergat mai mult de un maraton dar sunt convins că va face un ultra foarte bun.
Andrei, baftă mare!!!
3. Hajnal Robert
Locul 1 – Ultramaraton Ciucaș 2013/2014
Pentru că am spus că e o evaluare obiectivă m-am pus și pe mine. Am avut un an destul de bun cu concursuri și km alergați cu cap.
Timpul care mi l-am propus e de 13h45. Dacă voi putea mânca tot ce mi-am propus în cursă, e un timp ce poate fi realizat.
4. Florin Totalcă
Locul 2- Maraton 7500 (Hoby)
După antrenamentul pe care l-am făcut alături de el în Ciucaș mi-a spus că va face Ultramaratonul la pas de drumeție. Personal nu-l cred. Poate va face asta până la urcarea pe Vf. Ciucaș apoi va da drumul la picioare.
Poate fi o idee înțeleaptă să ai „negative split”. Începi drumeț și termini campion.
Florine, ha(m)i noroc!
5. Cojan Gabriel
Finisher UTMB 2013
Cred că pe Marmo îl știe toată lumea. Cu motivație și o zi bună va face o cursă dacă nu grozavă cel puțin faină.
Punctul lui forte e că trece peste greutăți cu destulă ușurință. Nu există frig/căldură/dureri care să-l facă să întrerupă cursa. Face el cumva să-i fie bine.
Spun că va face o cursă bună și pentru că are un „antrenor” pe măsură (Vasilachidis).
Marmo, forța fie cu tine!
6. Grigore Iulian
Loc 3 – Ciucaș 2013
Alături de Iulian am concurat anul trecut. E tipul care a ratat premierea. Nu-l cunoșteam dar a făcut o cursă tare bună iar anul ăsta sigur își va îmbunătăți drastic timpul. Pune foarte bine toată teoria pe care o știe în practică. Mereu pornește cu o strategie și pe final și-o depășește.
Iulian bagă tare și fi cu ochii pe programul premierii! 🙂
7. Daniel Stroescu
Loc 1 – Maratonul Bucegilor
Din ultimele 5 curse ale lui Daniel 3 sunt pe podium iar 2 sunte de locul 4 (Rezultate). Daniel are un an foarte bun și o creștere constantă. Va fi pentru el a 2-a participare la Ultramaratonul Ciucaș și va face automat o cursă mult mai bună decât în primul an (18h20′).
Din punctul meu de vedere e în top 3 favoriți la câștigarea cursei și dacă lucrurile îi merg bine mai mult ca sigur va fi pe podium.
Daniel, putere și energie pentru sâmbătă!
8. Radu Milea
Loc 1 – Ultramaraton Ciucaș 2012
Radu e câștigătorul primei ediții. A terminat în 15h15′. Știe traseul, știe cum să-și raționalizeze efortul. Are multe atuuri. Însă după Eco ceva nu i-a mers tocmai bine. Deși n-a avut un an cum se aștepta, sunt convins că va face un ultra bun și calculat.
Succes Radu și sper să prinzi o zi bună!
9. Daniel Alexandru Florea
Loc 1 – Semimaraton Gerar
Zis și „hipsterul din Carpați” Daniel e mereu o prezență plăcută și surprinzătoare. Concursurile la care participă nu fac excepție de la regula mai sus menționată. Mereu se surprinde cu câte un podium/clasare cât mai bună în clasament. Are experiență atât montană cât și de asfalt. Știe traseul și știe cum să-l abordeze.
Principala lui motivație erau punctele pentru UTMB, pentru a participa la anu’. Nu se mai poate după scurtarea Maraton 7500 și 2X2-ului. Tot ce i-a mai rămas e să facă o un ultra bun; un Ciucaș X3 pe cinst.
Baftă Florine și e rândul tău să dai berea de după! ;))
10. Anonymus
Sunt convins că am omis una/două persoane care sunt foarte bine pregătite și care nu le-am enumerat în acest „clasament” dar care s-au înscris. În plus într-un ultramaraton surprizele se pot ivi de la oricine. Într-un ultramaraton 90% contează mintea iar cei 10% sunt…ei bine tot mintea (motivația, moralul etc).
Un exemplu bun de dat e Florin Szomyu care la prima ediție a ieșit pe 2, el ne mai alergând până atunci nici măcar un maraton montan.
Deci până la urmă oricare persoană din cele înscrise poate ieși învingătoare.
Mereu am privit competivitatea ca ceva productiv ca pe ceva care te ajută să fi mai performant. Pentru asta îmi și analizez oponenții.
Totuși clasamentele într-un ultra sunt un efect al concursului în sine și rar se întâmplă ca cineva să concureze pentru a se afla pe una din trepte. Principalul adversar într-un ultramaraton ești tu și limitele pe care ți le impui. Ceilalți sunt acolo să se lupte cu sine.