Not all thes who wander

Călătoritul e una dintre averile la îndemâna tuturor dar atât de puțin exploatată. Anul trecut am încercat să văd și eu o parte din Europa și doamne ce fain a fost.

Mă bucur că am prieteni/cunoștiințe care se bucură de lumea asta mare și s-au hotărât să o vadă și ne plimbă și pe noi prin locurile pe unde ajung. Si nu ma refer la prietenii care călătoresc la un sejur de 7 zile la 5 stele. Ci aceia care isi iau inima in dinti si cu un buget limitat călătoresc cu lunile.

Vreau să îi felicit pentru spiritul de aventură, pentru planul pe care îl îndeplinesc pentru a călători cât mai mult și a citi cât mai multe pagini din cartea vieții.

În continuare am să-i enumăr pe cei care au pornit o aventură curajoasă de călătorie…

„Povești călătorești”

Povesti calatoresti - Vermesan Cosmin, Anrei

Cine? 

Protagoniștii călătoriei și ale poveștilor sunt Andrei și Cosmin. Pe Andrei nu-l cunosc personal dar Cosmin e unul dintre puștii cu care am crescut în cartier. Ne cam hârjoneam noi când eram puștani și bine i-am făcut.

Uite ce face acum. Merge prin lumea largă și parcă îmi face în ciudă cu locurile pe unde a ajuns.

Ce?

Au început călătoria lor prin Iunie anu’ ăsta și nu știu exact când vor să o termine. Sunt convins că nu curând căci am stat de vorbă puțin pe fb cu Cosmin.

Eu:

tare fain ce faceți voi. Zi-mi puțin pe unde ați fost? Unde mai ajungeți și ce planuri mai aveți? Cât mai stați?

Cosmin:

Suntem în vietnam, este minunat, am închiriat o motocicletă, am învățat să conduc aici prima dată cu viteze că nu am permis și mă gândesc să cumpăr o motocicletă și să traversez tot Vietnamul cu ea și apoi să o vând. Urmează Cambodia, Laos, Thailanda, Mayanmar, India, Nepal. Eu vreau și Dubai, Iran, Turcia, Bulgaria.

Călătoria lor în imagini

Dacă povestea lor te-a făcut curios îi poți urmări:

Wordpress - Povesti calatorestiFacebook - Povesti calatoresti

„Europa în 80 de zile”

Europa in 80 de zile

Cine? 

Adrian Podeanu și Bogdan Matei s-au hotărât să străbată Europa în 80 de zile. Cam pe același traseu pe care l-am făcut eu cu trenul anul trecut. Pe băieți nu-i cunosc personal doar de pe marele albastru’ Facebook.

Ce?

Traseu Europa in 80 de zile

E simplu. Titlul spune totul.

Lungime traseu: aproximativ 8200 km, dar nu e bătut în cuie.

Durată: 80 de zile.

Distanță parcursă, în medie, pe zi: 120 km.

Țări trecute: 17(România-Ucraina-Slovacia-Polonia-Cehia-Germania-Olanda-Belgia-Franța-Spania-Italia-Elveția-Lichtenstein-Austria-Ungaria-Croația-Serbia).

Capitale vizitate: 11.

Traversăm 3 mari lanțuri muntoase: Carpați, Pirinei, Alpi.

Ajungem pe țărmul Mării Nordului, Oceanului Atlantic și Mării Mediterane.

Călătoria lor în imagini

Dacă povestea lor te-a făcut curios îi poți urmări:

Wordpress - Povesti calatorestiFacebook - Povesti calatoresti

Dacă ai vreun prieten/cunoștiință care a plecat în călătoria vieții lui, prin Europa/Lume mi-ar plăcea să știu de el!

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Salomon S-Lab 3 Sense Ultra - Jurnal
Top 10 Concurenti de la Ultramaraton Ciucas 2014

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2014/09/01/viata-ca-o-calatorie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19