Sisteame - Roberthajnal

I value self-discipline but creating systems that make it next to impossible is misbehave is more reliable than self-control

Tim Ferrris

Am o problemă cu hainele. Foarte rar ajung să fie ordonate, la locul lor, în dulap.

Dacă intri la mine în cameră ele sunt întinse pe jos, pe canapea și dacă aș avea o bicicletă, pe trainer, inevitabil aș transforma-o în „sârmă pentru rufe”.

Weekend-ul acesta stând la povești cu Ergo mi-am dat seama că el are un sistem prin care el face ca hainele să nu stea vraiște prin cameră.

Ceea ce mă împiedica pe mine să le așez direct în dulap e că voiam să le pun direct călcate și împachetate după ce le-am avut pe pe uscător.

Să fac ca dulapul să arate rupt din poveștile cu zâne FengShuiate.

Aveam un sistem însă era un sistem care îmi consuma foarte mult timp. Ergo a găsit eficiență în a-și pune toate hainele direct pe umerașe.

O sumedenie de oameni cred că disciplina înseamnă să poți să stai cu dârzenie în fața unei felii de tort, să te holbezi la ea și să nu o mănânci.

Cea mai bună modalitate de a rezista tentațiilor e să le ocolești.

Dacă vrei să te trezești dimineața, setează-ți trei alarme și pune telefonul departe de pat.

Atunci când ai sisteme singura disciplină de care trebuie să dai dovadă e să te ții de ele și ele vor funcționa pentru tine nu împotriva ta.

Dacă te plimbi prin baruri rău famate șansele să te iei la bătaie cu cineva sunt mult mai mari decât atunci când stai pe canapea și citești o carte.

Antrenor de alergare - Robert Hajnal

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Ziua 3: Despre voință
Ziua 5: Subjugarea sinelui