Scrisoare catre corp

Dragul meu corp,

Până ieri, te priveam ca pe o moștenire, ceva ce mi se cuvine, ceva ce am meritat dintotdeauna fără să muncesc nicio secundă. Acum te văd ca pe un om de zăpadă, iar eu  sunt copilul care-ți va tăvăli omătul prin cea mai bună ninsoare, care va lăsa soarele să te sculpteze, însă te va feri de cele mai puternice raze. Te voi sculpta după chipul și asemănarea mea, a viitorului campion mondial.

Știu că se va întâmpla asta, că voi deveni un campion mondial, însă nu știu când. Până la urmă nu e important când vom ajunge la destinație, ci călătoria pe care o vom avea până acolo, transformarea pe care o vom face și devenirea noastră, către ceva mai bun, către cel mai bun.

Până atunci vreau să-ți spun câteva lucruri pe care nu ți le-am spus, fie că nu a fost o zi potrivită, fie că nu m-am gândit încă la ele, dar acum, după ce mi-ai arătat că putem face echipă bună și că mă pot baza pe tine, trupule, îți mărturisesc:

1.  „Ești cea mai MARE minune a naturii

De la începutul timpului nu a mai existat cineva care să aibă membrele, inima, urechile, părul, gura ta. Nimeni dintre cei ce vor veni după tine, nimeni dintre cei ce trăiesc astăzi sau vor trăi mâine nu poate să se miște, să meargă, să alerge, să înoate exact ca tine. Toate celelalte trupuri sunt ca frații tăi și totuși ești diferit de oricare dintre ele.

Ești o creație unică, iar valoarea stă în raritate, prin urmare ești foarte prețios. Ești ultimul produs al miilor de ani de evoluție; prin urmare suntem mai înzestrați la minte și la trup decât toți regii și înțelepții dinaintea noastră. Dar mintea mea, alături de tine, trupul meu, veți stagna și veți prinde rădăcini și veți muri dacă nu vă voi folosi cum se cuvine.

Avem un potențial nelimitat. Nu ai fost adus pe lume pentru a fi înfrânt, iar în vinele noastre nu curge eșecul.

Niciun animal, nicio plantă, nici vântul, nici ploaia, nici stâncile, nici locurile nu au avut un început la fel ca al tău, pentru că ai fost conceput în iubire și adus la viață cu un țel.

2. „Natura nu a făcut viața pentru EȘEC iar nici pe tine, trupule, nu te-a făcut pentru DURERE

Eșecul ca și durerea vor fi străine de viața ta, de viața noastră. În trecut am acceptat durerea la fel cum am acceptat și eșecul. Acum îl voi arunca de la mine și sunt pregătit pentru înțelepciunea ce ne va îndruma către cele mai extravagante visuri ale mele, așa încât și cea mai consistentă răsplată, materială sau spirituală, mi se va părea nu mai mult decât răsplata cuvenită.

Înscrie-te în orașul tău la Școala Alergării – Turneu național de workshopuri cu Robert Hajnal

Îți mai spun ceva, nu ești o oaie așteptând să fie mânată de păstor. Ești un leu și  trebuie să refuzi să vorbești, să mergi, să dormi împreună cu oile. Pe cei ce se tânguiesc și se plâng n-ai să-i auzi, pentru că boala lor e molipsitoare. Lasă-i pe ei împreună cu oile!

3. „Putem să ne creștem de o sută de ori realizările de ieri și chiar asta vom face, începând de ASTĂZI.”

Astăzi vom întâmpina răsăritul soarelui cu strigăte de bucurie, ca un condamnat căruia i se amână pedeapsa cu moartea. Ne vom ridica brațele în semn de mulțumire pentru neprețuitul dar al unei zile noi. Și de asemenea, inima noastră bate cu recunoștință, gândindu-ne la toți cei care au întâmpinat răsăritul zilei de ieri și nu mai sunt în viață astăzi. Sunt cu adevărat un om norocos și orele zilei de astăzi nu sunt nimic altceva decât un dar, un dar meritat.

Astăzi te voi lepăda de vechea ta piele ce prea multă vreme a suferit de vânătăile eșecurilor și de rănile mediocrității.

Astăzi te-ai născut din nou, iar locul nașterii tale este o vie cu struguri pentru toți.

Vom face din ziua de ASTĂZI cea mai bună zi a vieții noastre. Ne vom îmbăta cu fiecare minut până la împlinirea zilei.

Astăzi vechea ta piele s-a transformat în praf. Vom merge cu fruntea sus prin mulțimea de oameni și ei nu vor ști, că de Astăzi suntem o echipă și ne-am transformat într-un om nou, cu o viață nouă.

4. „Valoarea vieții unui om este dată de sfârșitul fiecărei călătorii, NU de începutul ei”

Vom întâmpina poate eșecul și la al miilea pas, iar succesul poate fi ascuns după următoarea cotitură a drumului. Niciodată nu voi ști cât de aproape sunt de el dacă nu trec de următoarea curbă. Totdeauna vom face încă un pas. Dacă acesta va fi fără rod, vom mai face un pas, și încă unul. Într-adevăr, mergând pas cu pas, drumul nu poate fi prea greu. Vom încerca, vom încerca și iarăși vom încerca. Vom considera fiecare obstacol ca fiind un simplu ocol în drumul către scopul meu și o provocare pentru profesia mea.

Nu vom permite ca succesul meu de ieri să mă domolească și să mă facă să mă simt mulțumit astăzi, pentru că aceasta este fundația eșecului. Vom uita întâmplările zilei ce au trecut, fie că a fost una bună sau rea. Și vom întâmpina noul răsărit al soarelui cu credința că această zi va fi cea mai bună a vieții mele.

Atâta  vreme cât vom avea suflare în noi, vom insista. Nu ne aflăm din întâmplare pe acest pământ. Suntem aici cu un scop. Iar acest scop este să ajungem cât un munte, nu să ne micșorăm cât un grăunte de nisip.

De acum știu, și-ți spun și ție unul dintre marile principii ale succesului: dacă vom insista îndeajuns, vom câștiga.

5. „Vom distruge orice amânare prin acțiune”

De vei da peste voci ce îndeamnă la trândăvie, nu le vei asculta; de vei da de trupuri trândave, le vei ocoli. De acum încolo știi că a trândăvi înseamnă a fura mâncarea, hainele și căldura celor pe care-i iubim. Vom arăta tuturor că nu ești un hoț!

Pentru asta, vom respecta cu sfințenie planul de acțiune care ne va fi sfetnicul cel mai bun, prietenul pe care îl vom asculta când sfaturile celorlalți ne vor îndepărta din calea către obiectivul nostru.

Plan de acțiune, ca să nu fiu acaparat de forțele tristeții, ale milei de mine însumi și ale eșecului:

Când mă voi simți deprimat, voi cânta.

Când mă voi simți trist, voi râde.

Când mă voi simți bolnav, voi munci de două ori mai mult.

Când voi simți frică, voi merge înainte.

Când mă voi simți inferior, voi purta noile mele veșminte.

Când mă voi simți nesigur pe mine, îmi voi ridica vocea

Când mă voi simți sărac, mă voi gândi la bogăția ce vine.

Când mă voi simți incompetent, îmi voi aminti de succesele din trecut

Când mă voi simți mic, îmi voi aminti de scopurile mele.

VOM ACȚIONA ACUM

Nu voi ocoli datoriile zilei de azi, amânându-le pentru mâine, pentru că știu că mâine nu va veni niciodată. Lasă-mă să acționez acum, chiar dacă acțiunile mele nu vor aduce fericire și succes, pentru că e mai bine să acționez și să eșuez decât să nu acționez și să mă zbat în gol.

6. „Îți voi stabili scopuri pentru fiecare zi, săptămână, lună, an și pentru întreaga viață”

În stabilirea scopurilor noastre, vom lua în considerare cele mai mari împliniri pe care le-am avut în trecut și le vom înmulți cu 100. Acesta va fi standardul cu care vom trăi în viitor. Nicicând nu mă voi gândi că scopurile mele sunt prea înalte, pentru că nu e oare mai bine să-mi îndrept sulița către lună și să lovesc un vultur decât să-mi îndrept sulița către un vultur și să lovesc o stâncă?

Nu voi comite teribila crimă de a ținti prea jos. Voi lucra astfel încât eșecul să nu se producă. Totdeauna strădania mea va depăși ceea ce am dobândit. Nu voi fi niciodată mulțumit cu ceea ce am realizat până acum. Scopurile mele vor fi din ce în ce mai înalte, pe măsură ce le voi atinge. Mă voi strădui să acționez astfel încât următoarea oră să fie mai bună decât cea de acum.

Înălțimea scopurilor mele nu mă va copleși și va trebui să ne împiedicăm de multe ori până când le vom atinge.

Tot ce ți-am mărturisit va deveni un jurământ. Unul dintre cele mai sfinte jurăminte pe care le-am făcut. Încălcarea lui va fi un motiv în plus pentru nefericirea noastră. Știu că avem tăria să ne păstrăm calea și să respectăm fiecare punct. Când simt că ne îndepărtăm de la drumul nostru, vom reciti această „scrisoare” până ce calea noastră se va lumina.

Aaa și încă ceva:

keep on going

 

Ai fost tare când am alergat 170 km. Cel mai tare.
Îți mulțumesc că nu m-ai lăsat baltă când mintea îți spunea s-o faci.
Sper să facem echipă bună în continuare.
Doar noi doi. Fără creier.
El e cu treaba lui.

Te iubesc și să știi
că am avut, am și
voi avea, grijă de tine!

Al tău prieten,

Robert.

P.S: Acest articol a fost inspirat din cartea „Cel mai vestit vânzător din lume” – Og Mandino

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Ce te face Patriot în ziua de astăzi? Clar NU poza de pe facebook.
Metode de recuperare dupa alergare

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2018/12/01/scrisoare-catre-corpul-meu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19