Deseori după o competiție, la care mi-am dorit cu ardoare un obiectiv îndrăzneț,..." />
SealChallenge

Orice zi de “astăzi” e perfectă pentru un nou început. Fie ca începi o relație, pui în aplicare o idee de afacere sau o provocare fizică.

Deseori după o competiție, la care mi-am dorit cu ardoare un obiectiv îndrăzneț, apare o perioadă în care motivația de a alerga sau de a face efort este la cote minime.

Însă nu sunt dur cu mine, nu mă cert și îmi zic că e ok să fie așa. Folosesc perioada asta pentru stabilirea de noi obiective și pentru a-mi balansa celelalte aspecte ale vieții.
Apoi, brusc, declanșat de un “trigger”, ca și cum ai aprinde o lampă, se întâmplă ceva în mine care îmi readuce pofta de a alerga sau de a îmbrățișa o provocare.

La nici 9 zile după UTMB, cu febră musculară prin tot corpul și o stare de oboseală acută, a trebuit sa fac câteva drumuri prin țară.

Primul drum l-am făcut la București pentru un examen și pentru a participa La Măruță.

În zilele cât am stat prin București, Cristina și Ergo au avut grijă să nu devin un monstru irascibil, hrănindu-mă cu legume la wok, dându-mi cafea proaspăt măcinată, făcută la bialetti, și subiecte de discuții matinale.

De fapt am primit oferta “ultra all inclusive”.

Pe lângă toate cele de mai sus, am mai avut o canapea dublă pe care să îmi odihnesc oasele și am primit recomandări de vreo 4 cărți ce ar trebui să le citesc ca să ajung în rând cu lumea bună.
Una dintre pasiunile majore ale Cristinei și a jumătății ei mai bune, Ergo, e cititul.
Cam cât de mult iubesc eu alergarea cam tot atât de tare iubește Cristina cărțile. Își propune mereu sa citească 50-60 de cărți pe an dar își depășește constant “obiectivul”.

Mereu le citește în varianta print ca să le simtă mirosul de carte nouă sau să le facă ușor cadou. Asta dacă nu varsă cafea pe ele, nu le-a subliniat prea mult sau nu le-a îndoit prea tare colțurile. Are mereu stocuri de cărți bune pe care le face cadou prietenilor.

Dacă ți-o imaginezi deja pe Cristina citind la șemineu sau doar în serile ploioase te înșeli. Chiar dacă cititul este ceva „romantic” Cristina face din chestia asta “de duminică” obiceiul ei zilnic. Pentru mulți cititul este “călcâiul lui Achile”, acel ceva pe care ni-l dorim sa îl facem mai des dar nu avem timp, nu putem, acel ceva pentru care inventăm scuze.

Cristina pur și simplu îl execută.

Din punctul meu de vedere, un cadou reușit este un lucru/serviciu care e în egală măsură util și dorit de persoana în cauză. Cărțile sunt foarte aproape de nucleul acestei definiții.

Primisem de la ei cadou, până acum, cele două cărți ale lui Tim Ferris: Tribe of mentors și Tools of The Titans. Cadoul perfect, pentru că sunt cărți pe care mi le doream și care îmi vor folosi.

Fiind în vizită, tura asta am primit “The five minute journal” și “Living with a Seal” de Jesse Itzler. Primul e un jurnal pe care îl completezi zilnic și care te face mai fericit prin propria-ți recunoștință.

Înscrie-te în orașul tău la Școala Alergării – Turneu național de workshopuri cu Robert Hajnal

Surpriza a fost cadoul #2: cartea “Living with a Seal”.
Poveste reală: un antreprenor, Jesse Itzler, din prea mult timp liber și obișnuit cu o viață ușoară, angajează un Navy SEAL ca să îl antreneze 31 de zile, adică să îi rupă fâșu.

SEAL a avut o condiție înainte de toate, dar i-a promis ca după cele 31 de zile de antrenament, Jesse va putea face 1000 de flotări într-o singură zi.

1000. Sau 10 sute, pentru cunoscători.

SEAL a acceptat să îl antreneze pe “CEO-lucru-slab” ăsta cu o singură condiție: să facă fix ce îi cere, supunere completă când vine vorba de antrenament. Nu BDSM sau ceva.

Acțiunea se desfășoară în luna Decembrie când sunt și – 20 de grade. Adică antrenamentele nu sunt o plimbare în parc.

Pe scurt plănuia să îi rupă fâșu.

Asta mă gândesc și eu să îmi fac. Pentru că în ultimele 28 de zile am dat-o pe tânjeală și am avut o viață prea ușoară & am stat suficient în zona de confort.

Voi lua fiecare antrenament pe care l-a făcut SEAL cu Jesse și începând de mâine, 01.10.2018 am să le execut așa cum Cristina execută filele cărților. Un antrenament după altul, timp de 31 de zile.

Ce zici, te bagi?

P. S. SEAL este David Goggins

Z1: 10 kilometri și 50 de tracțiuni.

Sfat: bagă serii de câte 5 tracțiuni cu 45 de secunde pauză.

Când nu mai poți face 5 tracțiuni bagă câte poți, tot cu 45 de secunde pauză între repetări.

BONUS: 50 de flotări și 11 kilometri;

Antrenamentul de mâine:

Z2: 19 kilometri și 50 de tracțiuni;

Dacă ai de gând să faci provocarea pune o poză/video cu tine pe fb/insta și dă-i tagurile

#hajnalchallenge #AntrenamentSEAL.

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Plantronics BackBeat Fit | Primele mele căști Wirless
6 Lecții Post Capadoccia

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2018/09/30/hajnalchallenge/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19