Fii primul

Dacă dai peste un căcănar dimineața, ai dat peste un căcănar. Dacă dai peste căcănari toată ziua, tu ești căcănarul.

 

Eram în Africa de Sud, acum câteva săptămâni și mă plimbam singur, pe plajă. Tot singur era un tip care nu era localnic. Am ajuns amândoi cu picioarele în apă, până la genunchi și în stânga noastră, un grup de pinguini.

 

Nu-l cunoșteam, nu mă cunoștea. Nu-l mai văzusem până atunci în viața mea.

 

Din senin începe să vorbească despre cât de rece e apa și cât de mișto e că suntem în Ocean și în stânga noastră sunt Pinguinii.

 

Mi s-a părut ciudat că a început să vorbească din senin.

 

Mă întrebam oare ce urmărește cu asta?!

 

Mai târziu cu nicio săptămână, eram la Apollo, în Târgu-Mureș la o baie în apă sărată. Eram entuziasmat ca un copil de faptul că plutești cu efort 0. Dacă nu știi să înoți, în apă sărată, trebui doar să tragi aer în piept/abdomen și să plutești. Eram atât de entuziasmat încât am vrut să împart entuziasmul meu cu alți 2 străini care stăteau pe marginea bazinului.

 

Am gândit cu voce tare, spunându-le cu zâmbetul pe buze Ce fain că plutești fără să faci nimic. Oamenii ăia nici nu m-au băgat în seamă. Erau atât de derutați, credeau că vorbesc singur. Că sunt un fel de nebun.

 

Cred că asta e o mare pierdere personală să nu vrei, să nu poți interacționa cu străinii.

 

Mi-am propus să nu mai fiu așa. Oamenii sunt mai amabili decât arătă dar trebuie să încerci să fii primul.

 

Primul care zâmbește, care intră în vorbă, care complimentează.

Cele bune,

Hajnal Robert Semnatura

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Forța: Mama Calităților în Orice Sport
Concluziile după un post de 26 de ore și altul de 40

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2017/12/15/fii-primul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19