Alpiniada vanatorilor de munte

Crezi că alergarea la munte pe distanța de 21-42 sau mai mult e dificilă? Încearcă să mai adaugi câteva lucruri în plus datelor problemei.

Să zicem de un traseu de 20 de km cu o raniță de aproximativ 15 kg, alți 6 colegi, traversarea unei brâne, rapel, tragere, aruncarea grenadelor.

 

N-am terminat. Plusez cu teren cu noroi, crampe la cvadricepșii colegilor, îngrijirea unui rănit, o scurtă rătăcire, nervi, lipsa apei, adrenalina primului loc, ultima rampă care pare interminabilă dar trebuie urcată în viteza cea mai mare, și mai multe crampe, transpirație, un ultim zvâc de efort, finish.

 

Asta a fost proba de foc a Alpiniadei. Patrula: regina probelor. Din punctul meu de vedere, cea mai grea probă a unei competiții militare. Dacă ești neantrenat, neîncrezător de puterile tale, cu siguranță vei avea probleme în a ajunge la finish.

 

Echipa noastră a câștigat locul 1. Un loc de care sunt mândru, e ca și cum aș fi câștigat Retezat SkyRace-ul pentru că Alpiniada de acum 4 ani a fost prima competiție militară la care am luat start-ul.

 

Atunci a durat aproximativ 5 ore, de tura asta a durat 3h27”. Traseul a fost diferit de prima dată (a trecut prin Postăvaru) dar a fost la fel de provocator. De data asta a fost mai rapid  și pentru că am fost mai antrenați. Logic.
 


 

Am să închei cu un filmuleț care arată o mică parte din toată proba. A fost frumoasă a 14-a ediție a alpiniadei iar gustul victoriei este dulce dulce dulce.

 

Mulțumesc colegilor și organizatorilor că ne-au dat șansa să concurăm, să ne întrecem. Apreciez foarte mult gestul colegilor de la Predeal care au venit si ne-au strâns mâna după ce au aflat că sunt pe locul 2 la patrulă.

Totuși au fost mai buni ca noi câștigând locul 1 la general.

Închei cu o zicală din Academie:

Praf, sânge și glorie!

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Despre Patreon și recomandare de carte
Alergarea vs Fotbal

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2017/09/23/cel-mai-greu-concurs-militar-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19