Sunt mereu în căutarea optimizării antrenamentelor. Mai mult nu înseamnă neaparat mai bine dar mai mult uneori e necesar și obligatoriu. Mai ales când cursele de anul viitor vor avea toate peste 100 de kilometri.

Asta am încercat să fac în weekend-ul acesta.

Un antrenament cu ceva mai mulți kilometri, ceva mai puțină odihnă. Ceva nou care sparge puțin tiparele antrenamentelor clasice.

Ideea a venit de la BEN.

Antrenament ultra

.

.

.

Antrenament ultra

După câteva discuții de pe facebook, propunerea lui a devenit din ce în ce mai interesantă. Cu fiecare frază ce mi-o spunea mi se părea că acest antrenament este special destinat alergătorilor de anduranță. Alergătorilor care încearcă să spargă bariera distanței, deprivarea de somn să devină cel mai bun prieten iar caloriile consumate să aibă un rost.

Concluzii:

Chiar dacă am alergat 116km într-un timp relativ scurt, nivelul de oboseală nu e atât de ridicat ca și cum aș fi alergat 56 kilometri într-o zi și 60 în a doua , legat. Bine poate că nici beneficiile nu sunt aceleași;

Antrenamentul poate fi un fiasco dacă nu e foarte bine planificat. Dacă eșuezi în a urma un plan alimentar și a nu-ti asiguri caloriile necesare.

Nu mă doare absolut nimic. Nici-un muschi, nici-un tendon. Doar o stare de oboseală ca și cum aș fi alergat 30km într-o zi;

Când mă gândesc că în nici două zile am 120 de kilometri alergați și săptămâna mai are încă 5 zile, îmi dau seama că bariera de 200 de km/săptămână nu e atât de greu de spart.

Dacă ești o persoană care iubește somnul îți va fi greu să te trezești în miez de noapte să alergi;

Mi-am dat seama că uneori  bioritmul corpului te va face să te simți mai obosit decât oboseala acumulată din alergare. Eu a 7-a alergare am avut-o cea mai înceată pentru că a fost dimineața la 07 când nu prea alerg de obicei. Apoi a 8-a a fost cea mai rapidă. Deci nu e vorba de oboseala acumulată în alergare.

E foarte important să termini în forță decât să ai un START în forță. Am urmărit și asta prin antrenamentul ăsta.

MULȚUMESC!

Datorită oamenilor am reușit să duc la capăt antrenamentul ăsta. De la idee, la ce am mâncat și cu cine am alergat. M-a ajutat enorm să-l duc la capăt și m-a motivat constant știind că oameni ca ei s-au implicat.

 

Gabi Pascale

Gabi Pascale
Nutriționist

Ben Ami

Ben Ami
Biotehnolog Diplomat

Adelin Udeanu

Adelin Udeanu
Prieten

Rareș Pasaragiu

Rareș Pasaragiu
Prieten

 

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Maraton 7500 | O poveste pentru sectanți
"Eşti talentat" | O jignire.