Camping Van

Prima idee practică și romantică pe care a avut-o omul a fost să nu doarmă sub cerul liber și să-și găsească o peșteră confortabilă pentru el și familia lui. Acum una dintre cele mai romantice idei pe care le poate avea un om e să-și cumpere o “peșteră” pe roți, să o recondiționeze și să se plimbe pe unde vrea mușchiul lui.

Cum peșteri nu prea am mai găsit de cumpărat pe OLX, gândul îmi stă la o mașină. Să o cumpăr, să o recondiționez și să mă plimb cu ea prin lung-ul și latul planetei. De la Arad în Moscova de la Sulina-n Lisabona și Bistrița-n Cape Town și pe celelalte bucăți de contient.

E un plan puțin ciudat pentru că toți colegii își cumpără apartamente cu prima casă și eu stau pe Autovit să găsesc o mașină. N-am prea mulți bani ca să-mi cumpăr o caravană ci câțiva $$$ pentru un Opel Vivaro second hand cam de 7 ani. Planul e să-l găsesc pe la 4000$ să-l recondiționez cu 1000$ și să mă bucur de el.

Opel Vivaro cred eu că e varianta cea mai bună. Spațiu decent de utilat, service puțin, costuri anuale destul de scăzute. Așa că în ultimul timp pe lângă filmulețele lui Casey am dat un serch pe youtube cum să-ți faci un camping car. Am găsit câteva idei practice și deloc costisitoare.

Câteva date despre Opel Vivaro:

Opel Vivaro

Cu ce o voi utila?
  • dulap cu sertare,
  • un pat/canapea;
  • instalație electrică;
  • instalație sanitară;
  • ustensile de bucătărie;

Carnet de șofer am de la 19 ani din anul 2 de Academie dar n-am mai condus un metru de când am călcat pedala veche de accelerație a dacii 1310. Cu ocazia asta o să mai învăț, o să mai conduc, ca orice mascul alfa căruia îi plac mașinile.

Dar în principal va conduce Corina că ea are pasiunea asta ciudată pentru o fată – mașinile. Mașinile de spălat, mașinile de cusut și cele care te duc dintr-o parte în alta.

Imi mai iau cam 2 luni de gândire de muncă intelectuală, să-mi fac planul, să-l pun pe hârtie și apoi mă apuc de munca fizică.

Planul:
  • Pasul 0: fă rost de 6000$;
  • Pasul 1: fă rost de mașină;
  • Pasul 2: înscri-o și plătește taxele;
  • Pasul 3: fă un plan de recondiționare;

Dacă ai ceva sfaturi le aștept.

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Despre șosete și sărăcie
Review la câteva produse isostar pentru alergare

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2016/03/16/m-am-hotarat-sa-mi-cumpar-masina/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19