Experiența mea cu bluza on-off a fost una călduroasă și răcoroasă, în același timp.

Dacă alergi de ceva timp cred că e imposibil să nu fi auzit de #Compressport. 

Ai cel puțin un produs de-al lor prin casă și-l porți cu drag (aproape) la fiecare alergare.
De fiecare dată când pun pe mine câte o piesă de echipament, înainte de un ultra, mă simt ca și cum aș pune o bucată de armură. 

Primul produs pe care l-am folosit, acum 2 ani de zile, a fost o pereche de jambiere de compresie. 
Jambierele, alături de o fiolă de magneziu luată la timp, au pus capăt cârceilor ce-i făceam la gambe pe finalul cursei. Pe scurt, și-au făcut treaba pentru care au fost create.

În ultima vreme mi-am completat arsenalul, pentru că a venit iarna, cu echipament first layer. Sau cel care vine direct pe piele.
În trecut ii se zicea cămașă cu zale, acum bluză de corp on-off.
Mi-am dorit bluza de corp de la #Compressport nu să mă apere de săgețile inamicilor sau de loviturile lor periculoase, ci să facă o treabă mult mai importantă.

Să-mi țină de cald când e frig, să se usuce transpirația repede, să-mi țină răcoare când e cald. Cer mult? Ar fi simplu dacă toate piesele de echipament ar îndeplini condițiile astea.

Pentru asta am încercat-o cam la toate sporturile pe care le știu.

1. Schi de tură (#skimo) – de multe ori mi s-a întâmplat să ies din casă dar să nu știu cât de frig/cald e pe pârtia de schi.
Când am avut dubii tot ce-mi luam pe mine era fost bluza on-off, vesta de finish-er de la#CCC, mănușile, colanții și echipamentul de schi. 

Dacă nu făceam pauză la cabana Postăvaru, tot ce mai puneam pe mine, la coborâre era o geacă de puff. Dacă erau până în -10*C,ajungeam la baza pârtiei cu zâmbetul pe buze. 
Dacă era mult mai frig ajungeam tot cu zâmbetul pe buze, dar înghețat și cu lecția învățată.

2. #Alergare – Doar pe bandă n-am alergat cu bluza de compresie că acolo aș fi alergat în fundul gol.

Long run, treshold, easy run, cam toate alergările le-am făcut în bluza on-off. Transpiram mult mai greu decât în alte bluze și se usca surprinzător de rapid, deci și-a făcut treaba pentru care am luat-o. Mai puțină transirație înseamnă mai multe săruri păstrate în organism. Uscat mai rapid înseamnă că nu a avut timp să mă bată vântul pe șale și să mă răcesc. Deci mai puțini bani dați pe pastile, mai mulți bani pentru taxele viitoare de concurs.

3. Mers cu bicicleta – la fel ca la schi dacă-ți place să te dai cu bicla iarna, ai o misiune grea – să te îmbraci potrivit. Poți lua o șubă, niște cizme și 3 perechi de pantaloni și poate vei scăpa de problema frigului, dar atunci nu vei fi destul de competitiv. 

Varianta simplă e să te îmbraci inteligent, pe layere, în funcție de starea vremii. Dacă la alergare trebuie să te îmbraci ca și cum ar fi cu 10*C în plus, pe biclă ar trebui să te îmbraci ca și cum ar fi cu 10*C în minus. 

Eu am ținut cont de ideea asta și m-am îmbrăcat potrivit. Mi-au înghețat puțin picioarele pentru că încă nu am șosetele de merino, tot de la Compressport dar am supraviețuit și am făcut și un antrenament bun.

Bluza de corp on-off am mai purtat-o la ture de #trekking, pe sub cămașă, odată când am ieșit în oraș, pe sub uniforma de la serviciu. Cred că e foarte practică și se poate potrivi cam în toate activitățile #outdoor.

Am încercat și alte bluze de corp la alergări, dar nu au fost atât de eficiente. E și normal, nu aveau tehnologiile #hydrofobe sau bacteriostatice pe care le are bluza de corp on-off de la Compressport. 

Acum aștept să se deschidă sezonul concursurilor căci mai mult ca sigur bluza on-off va face parte din armura mea de ultramaratonist.

P.S. dacă te-ai gândit să participi la Semimaraton Gerar și încă nu te-ai hotărât ce să porți ca first layer, bluza on-off poate fi o opțiune bună.

O poți comanda de aici:
http://www.compressport.ro/cumpara/bluza-on-off-multisport-7485621
sau o poți achiziționa direct de la standul Compressport îți garantez #pebarbamea că vei fi mulțumit.

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Parangu Night III si o minivacanta în Petrila
10 filmulete misto de pe youtube cu si despre alergare montana

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2016/03/01/s/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19