Helios Sr - Png

 

Iubesc alergarea pentru că ai nevoie de foarte puține lucruri să o faci. Voință, un tricou, un short și o pereche de adidași. Poți face alergarea și fără cele 3 elemente cheie, de echipament, dar locurile sunt cam limitate pe unde te poți simți ca Adam în grădina Edenului.

Dacă-ți dorești să faci alergarea profi, ca la carte, te sfătuiesc să investești în cele 3 piese de echipament. Dacă la piesele de îmbrăcat lucrurile sunt simpluțe, la adidași intervin câteva semne de întrebare.

Săptămâna trecută, mi-au intrat în casă 2 perechi de adidași alături de care am început o relație apropiată. Cei doi prieteni se numesc La Sportiva Helios SR, UltraRaptor. Brand-ul La Sportiva nu e atât de poplar, la noi în țară, ca Salomon/The North Face însă am rămas surprins să văd câte modele de adidași de alergare au. Și fiecare model e atâââât de  diferit.

În continuare voi scrie un review – jurnal legat de adidași.

Prima impresie La Sportiva Helios SR
La Sportiva HeliosSR3

La Sportiva HeliosSR3

 

Din momentul 0, de când i-am încălțat, am văzut că sunt foarte ușori și foarte comozi. Mi-am spus că vor fi, cu siguranță, grijulii cu picioarele și cu unghiile mele. Nu am putut să nu remarc că au talpa foarte moale. Un lucru atât de neobișnuit pentru o pereche de adidași montani. Cel puțin pentru mine.

Aspect

Combinatia de culori (roșu/negru/galben) mi se pare una foarte reușită. Pe orice piesă de echipament le-ai pune, nu vei da greș. Logo-ul mi se pare puțin cam mare, parcă sare prea tare în evidență. Dar asta e doar o chestie de gust/fiță.

Punctaj: 4 /5

 

Calitate

Aici e vorba de câți km te vor ține adidașii, indiferent de condițiile în care alergi. Mie mi se par cam firavi însă sper să mă înșel că vreau să mă țină până când îmbătrânesc. Partea superioară e făcută dintr-un material care-ți va lăsa piciorul să respire, mai ales dacă transpiri foarte mult în talpă :)). Trebuie să specific că ei sunt gândiți pentru a fi adidași special de cursă asta înseamnă că 400-500 de km e ceva lux pentru o pereche de genul acesta.

0-100 km 

Am alergat in 2 zile cu ei 40 de km si sunt ca noi. Bine așa și trebuie să fie. Mă aștept ca adidașii să reziste 700-800 km.

Punctaj (deocamdată): 3/5

 

Comfort

Odată ce-i vei încălța îți vei da seama că standardul tău de confort a fost foarte scăzut. Stai liniștit că ți-l va ridica Helios-ul. Vei vedea cum adidasul ți se va mula pe picior, indiferent că ai calapodul mic sau mare. Când am concurat la Brașov Maraton am rămas surprins cât de bine amortizează talpa șocurile la coborâre. Ceea ce-i un lucru foarte bun pentru glezne/genunchi/pelvis-ul tău.

Punctaj: 4.5 /5

 

Greutate

Chestia ce-mi palce cel mai mult la incălțările astea. Greutatea. Un papuc are 240 de grame dar parcă ar fi 240 de grame de fulgi. Stiu ca sunt multi adiadasi minimalisti care sunt mai usori dar pentru adidasii ăștia, cu atât de mult cushioning sunt foarte usori. E ca si cum nu ai avea nimic in picioare, pe poteci. Dar acel nimic te protejează de numa-numa.

Punctaj: 4 /5

 

PREȚ

500 Ron…mmmi se pare un preț cam piperat. Mai ales dacă ești la început de drum în alergare. Desigur, comparat cu celelalte prețuri, de la firme mai cunoscute, e un preț ok și în cele din urmă vei vedea că-și vor merita banii cu vârf și îndesat.

Punctaj: 3.5 /5
Lucruri Neplăcute

Atunci când îi dai la vale, cu viteză mare, si prinzi pietre ascuținte în talpă nu simți o protecție foarte mare. Simți piatra aia ascuțită, ca și cum ți-ar străpunge talpa. Adidașii nu au un “rock plate” care sa te protejeze;

Logo-ul prea evident :D;

Acum poți urmări un review mai pe larg până ce revin cu informații noi, după ce voi alerga în Helioși.

La Sportiva Helios SR sunt genul de adidași care pot face diferența. Te pot face să câștigi câteva secunde bune pentru un loc pe podium la curse de trail de 5-10-20 km. Sunt ușori, îți protejează unghiile și nu vei mai vrea să-i dai jos din picioare. Au obținut un punctaj total de 18.5/25 ceea ce e foarte bine, din punctul meu de vedere. 

Aruncă o privire și pe site-ul de unde-i poți cumpăra:

Fuby Shop - Logo

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Martie in cifre
Brasov Marathon 2015

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2015/04/27/la-sportiva-helios-sr/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19