Semimaraton Gerar picture

Ultra DT a fost una din echipele norocoase si rapide care a prins inscriere la Semimaraton Gerar, de anul acesta (2015). Nu am fost singurii ci alaturi de alte 89 de echipe. UltraDT inseamna Alex Itu, Adi Iordache si cu Robert H.

Trebuie sa fiu sincer cu tine, nu e prima mea participare la Gerar. Cunosc atmosfera, cunosc traseul, cunosc concurenta. Stiu ce ne asteapta si stiu ca acum 2 ani am participat si am iesit pe locul IV VI (A lu’ 7 Cai), alaturi de alti doi colegi de munca si prieteni, Alin L. si Gica.

Au trecut 2 ani si cred ca e momentul perfect sa-mi imbunatatesc timpul  facut acum 2 ani, de  1h34′.

De ce?! Pai…

   1. Echipa din care fac parte acum (Ultra DT) e mult mai profi si mai bine pregatita fata de echipa de acum 2 ani. Adi Iordache si Alex Itu sunt alergatori foarte buni si care trateaza cu mult mai multa seriozitate alergarea, concursul, concurenta, competitia in sine;
   2. Acum 2 ani mi-am petrecut seara de dinainte intr-o camera de camin, cu o sticla de vin ”la bord”. Nu a fost o seara dintre cele mai linistite. Anul acesta e alta poveste, Iulian si Oana sunt draguti si ne cazeaza (din nou) la ei. Vom merge la film (Interstellar). Acum sunt foarte relaxat si linistit datorita lor;
   3. La editia din 2013, sa alerg cu 4/km mi se parea de domeniul fantasticului, acum am devenit ceva mai rapid si sper sa alerg cu sub 4/km.
   4. La prima editie nu stiam de carbo-water-(detoate)-loading si nu tratam mai nimic in serios (sau cel putin asa am impresia);
   5. In 2013 nu ne cunosteam atat de bine concurenta si cei cu care vom alerga cot la cot. Radu Milea, Florin Szomyu, Dani Florea, Adi Bostan, Florin Totalca, Victor Vlad etc…Acum, deja, avem cateva concursuri  alergate alaturi de ei , am iesit cu ei la bere, ne-am tachinat unii pe altii, am glumit cu ei, ne-am imprietenit, ne-am ”dusmanit”. Am ajuns sa le cunoastem calitatile si slabiciunile. Acum e momentul sa le folosim impotriva lor.
   6. Acum 2 ani nu tratam cu asa mare seriozitate fiecare cursa la care participam. Nu aveam aceasi motivatie, aceasi dorinta de a castiga, de a scoate un timp cat mai bun, si asta s-a schimbat intre timp.
   7. Au trecut 2 ani si intre timp am petrecut cateva sute de ore la antrenamente, am alergat cateva mii de kilometrii (nu asa multe pe cat suna), am transpirat, am suferit, am mancat chestii sanatoase, am urcat munti, i-am coborat…am devenit mai bun, mai motivat, mai ambitios;
   8. Ultimul semi pe care l-am facut a fost 1:30′ da dupa ce am inotat 2km, am biciclit 90km, si apoi am dat 21 de ture de parc. Stiu sigur ca pot taia cateva minute bune din timpul asta.
   9. Antrenamentele m-au ajutat si pe mine sa dau din “balast” jos. Acum sunt mai usor cu vo’ 8 kg fata de acum 2 ani. Mai usor inseamna mai rapid. Nu-i asa Iulian?! 🙂
   10. Atitudinea e complet diferita fata de acum doi ani. Atunci concuram ca sa terminam, acum concuram pentru un timp cat mai bun, pentru un loc cat mai bun;

Desi e o alergare de grup, ma rezum doar la mine pentru ca imi stiu nivelul si ce am alergat anterior. Alex si Adi au timpi mult mai buni pe concursurile/semi-urile de asfalt, fara diferenta de nivel.

Ziua de maine se lasa din ce in ce mai greu asteptata. Timpul de cu o zi inainte, parca se dilata, secundele se transforma in minute si minutele in ore. Cum se intampla inainte de fiecare concurs important.

Sunt convins ca in cele din urma ne vom alege cu totii cu o experienta inedita de care vom vorbi ceva timp de acum inainte. Unii vor prinde o zi buna, altii una mai putin reusita dar cu totii vom fi mai bogati cu un Gerar!.

Succes,

Robert H.

 

 

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Falca Dumitru - inginerul care va alerga 101km la CCC 2015
Ianuarie in Cifre - Km alergati, Nivel+, Ore antrenament