Legenda inimii_Ep1

 

Brașovia e locul unde dragostea poporului pentru regină este întrecută doar de dragostea unicului ei fiu, Albert. Aici este locul unde te oprești brusc, fără să realizezi, și te minunezi de prospețimea aerului, de sunetul vântului care trece printre frunzele copacilor, parcă veșnic verzi.

Hartă_Legenda Inimii

Hartă_Legenda Inimii

Aici armonia este  o constantă precum gravitația, ceva ce este foarte greu de explicat și de distinct pentru că este atât de greu de definit și nimeni nu încearcă să vadă „de unde vine” sau „cum funcționează”.

Berta, regina acestui minunat popor, este atât de diferită de celelalte regine pe care tu ți le imaginezi, și nu doar ea este diferită ci întreg tărâmul acesta parcă de legendă.

Berta, nu este dintr-un neam cu sânge albastru. A fost la un moment dat  o simplă țărancă însă ideile care le-a avut și le-a pus în practică, precum internet gratis pentru tot poporul, excluderea sistemului monetar, au ajutat-o să ajungă conducătoarea acestui minunat popor. Au ajutat-o să ajungă lider-ul formal după ce anterior a fost liderul informal.

Popoarele învecinate, erau majoritatea invidioase de atmosfera creată pe acest tărâm. Erau furioși pentru că aici oamenii se căsătoreau din dragoste, un sentiment atât de rar și nobil, alt motiv pentru care acest tărâm era de invidiat, e  pentru că nu aveau bani, singurul loc unde oamenii se putea înțelege fără acele hârtii, și totuși, totul prospera de la o zi la alta, de la an la an. Dar mai ales erau invidioși pe relația dintre regină și popor.

Tărâmul învecinat care purta cea mai mare ură și invidie pe armonia din Brașovia era Clujninsk, tărâmul condus de Aleyna. Ea a preluat conducerea regatului din mamă în fică, a fost un drept pe care l-a moștenint. Poporul ar fi iubit-o dacă sistemul de taxe nu ar fi fost atât de drastic. Aleyna, a taxat fiecare  cont de facebook deschis și în același timp și fiecare adresă de email, mult mai mult decât în celelalte tărâmuri, toate acestea pentru a plăti datoria moștenită de la mama ei care și-a cumpărat cea mai mare garderobă, foarte rară din haș&em.

Într-o seară, înainte de a adormi, o ideea genială i-a venit lui Aleyna, aceea de a cuceri Brașovia și automat bogățiile ei. Își dorea ca ea să fie, un fel de „Berta” la ea în Clujninsk, își dorea să fie simpatizata de popor, își dorea să nu existe termen de comparație, ca de exemplu „în Brașovia populația o îndrăgește mai mult pe regină decât în Clujninsk”.

Astfel, Aleyna, se hotărește să o asasineze pe Berta însă nu dorea ca să-și mânjească mâinile cu sângele ei.

Nu a mai rămas decât un simplu pas de făcut pentru a-l angaja pe, Krozar, Balaurul din Schultser. Balaur cunoscut pentru asasinatele lui, care nu-l găseau pe el ca vinovat sau pe oricinealcineva. Acesta era destinul lui, de a curma alte destine.

În Brașovia tradiția este la ea acasă.

Una dintre cele mai respectate, este cina de joi seara, unde fiecare familie se așează în jurul maselor din căminele  lor călduroase, unde mirosul de pâine prăjită este cel care predomină în încăperi.

La cina de Joi seara, cel ma vârstnic citește o poveste de  duh, iar cel mai mic recită o poezie pe care a învățat-o din proprie inițiativă.

Liniștea din seara de Joi a fost întreruptă de o nefericire, pe care nimeni nu ar fi prevăzut-o

Încă nimeni nu știe, putem doar bănui, cum Krozar a ajuns în camera Bertei. Acesta i-a  turnat  2 picături din licoarea Shung, luată din tărâmul Fey în picăturile de ochi pe care Berta le folosea în fiecare seară.

Această licoare se presupune că nici măcar nu ar fi  existat, atât de rară este.

Krozar a  primit-o recompensă pentru o crimă anterioară pe care a comis-o. Pentru un necunoscător care vede pentru prima dată Licoarea Shung, sigur o va confunda foarte repede cu apa și primul instinct este acela de a bea o gură din ea căci parcă auzi cum te îmbie să o bei. Licoarea Shung pare a avea viață în ea, pare a avea propria personalitate. Dacă bei sau se întâmplă cumva să îți ajungă în organism, chiar și câteva picături din această licoare, efectul este unul singur, îți va face inima să se oprească, după 48 de ore, dacă persoana pe care o iubești cel mai mult nu face ceva pentru a o mențină să bată.

Astfel după cina de Joi seară din familia regală, după cele două momente magice ale pruncului și înțeleptului, Berta, se retrage în camera ei. Nu au trecut nici 5 minute după ce și-a pus picăturile în ochi și efectul licorii Shung încep să se simtă.

Palmele au început să îi asude, capul pieptului o apăsa, pe frunte i-au apărut câteva borboane de transpirație, sângele parcă i s-a încins și inima, vai inima, parcă îi bătea mai tare ca niciodată simțind-o în fiecare centimetru de piele. 15 Secunde s-au scurs până ce Albert a ajuns la ea în cameră și a luat-o în brațe după primul și singurul strigăt al ei de „Ajutor”. În camera, luminată de doar 4 lumânări a intrat și sfătuitorul Bertei, cel mai înțelept om din Brașovia, Tudor. Acesta a realizat ce se petrece datorită simptomelor și suferinței ce se vedeau pe fața Bertei. El a fost convins că a fost otrăvită cu licuarea Shung deoarece el avuse o premoniție, un vis acum 3 nopți că aceasta urmează să se petreacă însă, nu i-a dat crezare.

În toată agonia și tristețea existentă în acea cameră, Tudor aduse o fărâmă de speranță în sufletele tuturor spunând că Berta poate fi scăpată de la moarte de către ființa pe care o iubește cel mai mult, adică de Albert.

Acesta trebuia să găsească pe acela care a otrăvit-o pe Berta și să-l ucidă. Dar în același timp trebuie ca inima lui să bată dublul față de ritmul normal, pentru ca jumătate din bătăi să-i fie transmise către persoana care o iubea cel mai mult, aceasta fiind Berta.

Aveau la dispoziție 48 de ore să se gândească la o modalitate ca Albert să-și dubleze bătăile inimii, pentru ca regina acestui minunat popor, pentru ca mama lui să nu moară…

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
„Răzbunare” pe Europa!
Legenda Inimii (2) - Fuga Pentru Inimă

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2013/12/24/legenda-inimii-otravirea-bertei-1/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19