Ted Talk

Iubesc perioada asta a anului pentru că ajung să vorbesc în public, în fața oamenilor, despre ceea ce îmi place să fac, despre ceea ce iubesc cu devărat, să vorbesc unei audiențe, despre  alergarea cea de toate zilele.

 

Chiar dacă este temerea nr.1 a populației, teama de a vorbi în public, mie-mi place. Mă expun, sunt vulnerabil în fața a 20, 30 de oameni.

 

Primele 3 minute sunt cele mai dificile. Îmi spun povestea, încerc să învăț oamenii câte ceva din propria experiență, despre alergare.

 

Chiar dacă am doar 28 de ani, sunt convins că pot să dau mai departe câteva învățăminte. Mi-am demonstrat asta, că pot să vorbesc despre alergare chiar și 6 ore, non-stop și să fie o experiență faină, deloc plictisitoare.

 

Anul trecut am făcut 2 conferințe, workshop-uri, în Brașov și București de alergare montană. Acolo  am încercat să învăț oamenii să alerge mai bine, mai eficient.

 

Anul acesta voi continua cu acest obicei și voi încerca să fac aceste workshop-uri gratis în Brașov și în alte orașe în care sunt invitat.

 

Înainte de a pune acest plan în practică. de a  face asta, am fost invitat de către Mureș Runers, la o discuție informală despre alergare, să povestesc din proprie experiență învățămintele proprii. Am acceptat cu entuziasm pentru că am fost invitat de unul din primii participanți la Workshop-ul „Școala Alergării”, Liviu Man.

 

Aici, am povestit propriile realizări, planurile pe anul viitor, și punctul central al prezentării a fost Filozofia mea de antrenament. Prezentarea o găsești aici, dar nu are același impact ca și cum ai fi fost în public, să o asculți live. Ți se va părea frecție la picior de lemn dacă nu o asculți din gura mea.

 

Mie-mi place asta, să vorbesc, mai ales despre mine, dar îmi doresc, desigur, să devin mai bun în asta. În cele din urmă chiar să seduc un public întreg la TED.

 

Te întreb pe tine, prietene, dacă ar fi să povestești, să ți un discurs, despre ce ai povesti?

 

Mai mult decât atât…despre ce mă vezi pe mine povestind la o conferință TED?

 

Cele bune R.H (+)

Hajnal Robert Semnatura

 

P.S.: mă bucur, și îi mulțumesc lui Tibi pentru că a vorbit după mine. Pur și simplu a fost ex-ce-lent de autentic și sincer. Am asculta cu sufletul la gura ceea ce ne-a povestit.

 

 

 

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Adevărul Crud despre Africa de Sud
24 Ore Fără Mâncare

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2017/12/08/despre-ce-ai-vorbi-la-un-discurs-ted/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19