Saracia Africa de Sud

Am avut norocul să pot alerga pe unul dintre cele mai îndepărtate puncte ale planetei, față de noi, Africa de Sud. Am gustat puțin din vinul lor, din cultura lor și în același timp am văzut o față a sărăciei de care nu am fost conștient.

Cred că e prima dată când am avut sentimentul de bogăție.

 

Citisem undeva un articol care spunea că dacă ai un venit de peste 1000$/lună timp de 12 luni ești printre cei mai bogați 10% din oameni. Nu simți asta când stai pe lângă alții care câștigă mult mai mult decât tine sau la fel ca tine dar imediat simți beneficiile acelor bani într-un mediu în care se câștigă 100$/lună.

 

Dacă ai apă, curent, haine și mesele de mâine asigurate, acolo, te poți considera norocos. Până la urmă de astea și de sănătate ai nevoie pentru a duce o viață cât de cât bună chiar și aici.

Acolo sunt un lux.

 

Și noi avem săracii și bogații noștrii dar în Africa de Sud diferența dintre cele 2 categorii de oameni era izbitoare.

 

Drumul de la aeroport până în centrul orașului ne-a plimbat prin toate păturile sociale ale Cape-Town-ului. De la cei mai săraci, care stăteau la perifierie în favele până la cei mai bogați care locuiau în case, aproape de munte cu priveliște la Ocean.

 

Și cu toții suntem oameni cu sentimente și nevoie  dar din păcate nu ne naștem egali, nu avem același start în viață.

 

Și e nedrept.

 

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
2 Vești Excelente pentru Lumea Ultramaratonului Românesc
Despre ce ai vorbi la un discurs TED?

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2017/12/06/adevarul-crud-despre-africa-de-sud/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19