Hoe gaan dit met jou, dragă dragă?! Adică, ce mai faci dragă dragă dar în limba oficială a Africii de Sud, Africaans.

 

Vin cu vești bune de departe. Pseudo-ramura atletismului care în ultima perioadă cunoaște o dezvoltare și la noi în țară din ce în ce mai mare, ultramratonul, ramură pe care îmi găseșt și eu cel mai bine locul, vine cu 2 vești importante atât pentru alergători cât și pentru fiecare pasionat.

 

PRIMA VESTEa circulat astăzi printre toți alergătorii, site-uri de știri sau organizatori de competiții:

 

„Românie va găzdui în premieră Campionatele Europene de 24 de ore”.

 

SURSA AIMX.RO:

Se va intampla in 2018. Perioada: 26-27 mai. Locatia aleasa pentru desfasurarea Campionatelor Europene de 24H de alergare este Timisoara. Luni Asociatia Internationala de Ultramaraton a validat candidatura Federatiei Romane de Atletism. 200 de alergatori din peste 20 de tari sunt asteptati la concurs. Romania isi va forma o echipa de ultra atleti cu care va participa la Europene.

La sfarsitul lunii noiembrie delegatia care a sustinut candidatura Romaniei s-a intalnit in Croatia cu Paco Rico delegatul tehnic al acestui concurs si cu Nadeem Khan vicepresedintele Asociatiei Internationale de Ultramaraton.

” Super! Sincer, nu stiam! Este o veste super! Acum am luat o pauza de la alergare, dar pana in mai cu siguranta voi fi in forma. Suna interesant.” – Andrei Szell, castigatorul ultimei editii S24 H Timisoara ( proba de 48 de ore) pentru aimx.ro

„Este o mare onoare pentru Romania si pentru Timisoara, capitala ultra atletismului romanesc.”– Adrian Bontiu, ultramaratonist pentru aimx.ro

Diana Amza organizeaza la Timisoara de doi ani primul concurs multi-day din Romania de ultramaraton si este si persoana care s-a implicat in aducerea in premiera a Europeanului de 24h de alergare. Concursul se va desfasura in parcul Ion Creanga din Timisoara.

 

Vestea nu mă privește în mod direct dar sunt curios de componența lotului național, de criteriul de selecție și nu în ultimul rând de performanța ce o vor face alergătorii.

 

A DOUA VESTE: mai puțin popularizată, mai puțin cunoscută, se va întâmpla tot în 2018.

 

România va avea o echipă la campionatul mondial de ultramaraton montan.

Deocamdată nu e o declarație oficială, nu pot să bag mâna în foc că se va întâmpla dar sunt mari șanse să fie câțiva băieți și acolo.

În 5 luni 6 zile și 8 ore vor lua startul la campionatul mondial de ultramaraton montan. O cursă de aproximativ 80 kilometri cu vreo 4300 diferență de nivel, undeva prin Spania.

 

Suntem sau Nu suntem pe drumul bun?! Eu zic că suntem și vom face o figură frumoasă la ambele evenimente.

Cele bune,

 

 

 

 

 

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Norocul într-un Ultramaraton
Adevărul Crud despre Africa de Sud

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2017/12/05/2-vesti-excelente-pentru-lumea-ultramaratonului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19