Trezit Devreme

Sigur mama râde și cu cur*l de mine. Parcă o aud cum îmi zice-n glumă:

Păi eu când eram de vârsta ta, mă trezeam la 4 în fiecare zi, și nici nu lucram în armată. 

 

E un trend fain trezitul ăsta cât mai devreme. Trend împrumutat, mai nou, din cărțile de dezvoltare personală și al oamenilor de succes. Trend pe care oamenii de succes din state l-au împrumutat, zic eu în glumă, tot de la noi românii în special de laoamenii care lucrau în fabrici.

 

Dacă stai să te gândești părinții noștri au toate motivele să ne ia peste picior. Ei reușeau asta, în comunism, fără foarte multă motivție, fără programe de coaching sau să vadă că oamenii de succes fac asta.

E un trend pe care din ce în ce cât mai multe persoane vor să se bucure de el, să-l (re) introducă în ritualul lor zilnic. Facem asta NU pentru a ajunge la uzină ci pentru a avea mai mult timp pentru noi pentru a face sport, pentru a citi, a medita sau a savura o cafea cât mai de dimineață.

 

Și eu îmi doresc să mă trezesc cu mult înainte de răsărit și în ultimele zile am reușit.  Mă face  mai fericit trezitul devreme. Atunci când reușesc, simt că încep ziua cu dreptul și sunt de neoprit.

 

Deși am încercat de n ori să mă trezesc la o oră cât mai matinală am eșuat de n-1 ori.

 

Până acum 5 zile când am reușit.

 

Diferența a fost că am avut un motiv bun:

  • start-ul cursei din Africa e la 0400 – deci e recomandat să mă obișnuiesc cu alergarea la o oră așa matinală;
  • În plus de data asta mi-am calculat ora la care am vrut să mă trezesc (0300) și mi-am spus că e necesar să dorm 8 ore. Astfel la ora 1900 am fost în pat, cu cornu-n pernă.

Am dat doar un snooze și la 0300 eram în picioare, trezindu-mă înaintea oricărui muncitor. Nu și a celor care au pierdut o noapte-n club.

 

Alergarea de dimineață e extrem de diferită și muult mai grea față de o alergare din miezul zilei când ești treaz și toate funcțiile organismului funcționează la 100%. Pulsul îți crește foarte repede, senzația de somn te părăsește doar după 30-40 minute și tragi de tine dar ritmul nu crește. Nu e treabă ușoară ultramaratonul.

 

Mai am 5 zile de trezit la 0300 și apoi sper să rămână un obicei.

 

O săptămână cât mai productivă cu trezit devreme, înaintea răsăritului.

Hajnal Robert Semnatura

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
3 Practici pentru un Psihic Puternic
Exercițiul Loving-Kindness de 10 secunde

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2017/11/26/cum-reusit-sa-ma-trezesc-la-03-4-zile-la-rand/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19