Running coach

Există o „groapă”  / „prăpastie” între alergătorii foarte buni de la noi din țară și cei care văd alergarea ca un hobby. O groapă care poate fi umplută cu povești din experiență, sfaturi de antrenament, viziune pe termen lung, cât și cum poți progresa.

De aproximativ 4 luni am lansat Trail Running Academy tocmai pentru a umple gaura aceasta și a aduce alergătorii mai puțin experimentați, care sunt noi în această branșă, mai aproape de alergătorii pricepuți, cu experiență, care doresc să împărtășească din experiența lor.

La început am făcut o grupă de 10 oameni pe care i-am pregătit pentru CiucasX3 și o grupă de 10 oameni pe care i-am pregătit pentru MPC. A fost o experiență inedită care m-a apropiat de 20 de oameni aflați în diferite momente din viața lor, în care alergarea joacă un rol diferit. Sunt oameni care își doresc podium, sunt oameni care vor antrenamente mai eficiente și oameni care vor să facă din experiența de cursă una cât mai plăcută, fără incidente.

Am văzut în celelalte persoane, în primul rând oameni, nu atleți care urmăresc rezultate. Oameni cu serviciu, oameni cu nevoi specifice și diferite.

A fost o perioadă de probă care m-a învățat lucruri mai mult sau mai puțin neașteptate. Printre ele am învățat că:

  1. Fiecare plan de antrenament trebuie personalizat după nevoile atletului;
  2. Întrebarea cea mai des întâlnită e „ce mănânc”;
  3. Atleții au nevoi specifice, contexte diferite, posibilități de antrenament diferite, obiective diferite;
  4. Trebuie acordat feedback constant pentru ca ambele părți să se îmbunătățească reciproc;
  5. Pentru a se vedea rezultatele, e nevoie de o colaborare pe termen lung;
  6. Planul de acasă nu se potrivește cu cel din teren;
  7. Comunicarea e cheie în dezvoltarea fiecăruia. Dezvoltarea mea din postura celui care antrenează, a alergătorului în forma lui fizică;
  8. Un plan de antrenament bine structurat va ajuta foarte mult a da câteva kilograme jos;
  9. Chiar și ca antrenor ai nevoie de disciplină;
  10. Îmi place să fac asta și să privesc relația această ca pe ceva pe termen lung nu ca one night stand;
  11. Vei primii lecții de disciplină, voință, dăruire din partea elevilor prin antrenamentele lor;
  12. Nu toată lumea e pregătită pentru un astfel de angajament alergător-antrenor;

Sunt dispus să dau informațiile mai departe și să continui ceea ce am început. Dacă ești interesat și pregătit pentru un angajament pe termen lung aici găsești toate informațiile. Mai sunt 6 locuri disponibile pentru cei care sunt pregătiți de acesta angajament alergator-antrenor. Dacă ești interesat, poți accesa programul din site sau să-mi scrii pe email-ul [email protected].

 

Să auzim de bine și să sperăm la vreme bună.

Robert H.

Hajnal Robert - Semnatura

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Femeile sunt de pe Venus si Barbaților le e Mereu Foame
Am întrebat 679 de alergători români...

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2017/10/08/12-lectii-invatate-ca-antrenor-dupa-4-luni-de-academia-de-alergare-montana/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19