Alergare si fotbal

Dacă nici tu nu știi ce meciuri de fotbal au fost weekend-ul ăsta, dar ai rămas mască atunci când ai văzut că Wilson Kipsang a abandonat la kilometrul 30 la Maraton-ul din Berlin și ai fost curios dacă recordul național la 24 de ore a fost doborât, dacă ai dat refresh să vezi cine a câștigat prima cursă de 100 de mile de la noi, atunci e clar că alergarea îți dă mai multe emoții decât fotbalul.

Și doamne cât de greu și incitant e să fii spectator. Sincer, nu aș rezista multe weekend-uri să stau doar în fața laptopului și să urmăresc toate competițiile. Fără să vrei, oamenii ăștia te motivează în plus, sunt genul care vrea să fie în mijlocul acțiunii. Să alerge, să se întreacă și să câștige.

Ăsta e ultimul weekend din perioada asta când am fost doar spectator la competițiile de alergare. Începând de săptămâna viitoare, am să mă ridic de pe scaun, am să mă antrenez și am să concurez. Desigur că pentru asta mi-am făcut un plan.

Nu am fost mereu așa.

Când eram un împătimit al fotbalului voiam să driblez ca Ronalidinho, să fiu constant ca Del Piero, să fac show Ibrahimović. Acum vreau să alerg pe plat ca Walmsley, să cobor ca un Killian, să zâmbesc ca un Tollefson, să fiu rău ca un Miller.

Și câte emoții poate să-ți dea alergarea asta chiar stând în fața laptop-ului. Să vezi că Jornet a câștigat 2 curse într-o săptămână, că maratonul de la Berlin a fost câștigat pe ultimii 2 kilometri cu zâmbetul pe buze, că alergătorii noștrii au alergat 100 de mile pe munte, alții cu sutele de kilometri la competiții de 24 si 48 de ore. Incitant și incredibil.

Nu știu ce meciuri au fost săptămâna asta sau în weekend, dar știu ce concursuri de alergare au fost.

Liga 1 pentru mine au ajuns competițiile de la noi din țară. Derbi-urile sunt întreceri între Pălici și Szaby, între Damian și Bălan N., între Preda și Moșoiu. Asta când nu concurez eu :D. Și spre bucuria mea și a multor spectatori, sunt destule. Și competiții și derbi-uri.

Alergarea e un spectacol subestimat deocamdată, dar în continuă creștere. Ca popularitate și vizualizare.

Felicitari celor care încurajați și vizionaează. Mai devreme decât credeți, veți și alerga. (Asta dacă nu o faceți deja) iar celelalte sporturi vor ajunge o istorie.

INTERNAȚIONALE

Maraton Berlin: Eliud Kipchoge – 2h03min34sec;

ROMÂNIA

Record National: Florin Ioniță 12 ore – 135km / 24h – 215.84km + Szell Andrei – 48 ore: 292.94 km

Apuseni Ultra Race (prima cursă de 100 de mile din RO): Andrei Țale – aprox 30 de ore;

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Cel mai greu concurs militar (VIDEO)
Plan antrenament Ultra Trail Cape Town

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2017/09/24/alergarea-vs-fotbal/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19