Povestea UTMB 2017
  • Locatie: Italia, Elveția, Franța;
  • Distanta:180km;
  • Diferența nivel: +10000m;
  • Data:  3 Septembrie;
  • Obiectiv: Sub 23 ore, top 10;

Astăzi am făcut plata pentru participarea la UTMB 2017. Astăzi a apărut și numele meu pe liste. 

Datorită rezultatelor din ultimii doi ani am fost privilegiat. Nu am avut nevoie de extragere, de loterie.

CUM ERA SĂ RATEZ PARTICIPAREA ANUL ACESTA?!

În secțiunea mea, de participant, stipula doar că trebuie să efectuez plata. Nu am avut banii la început și am crezut că am destul de mult timp să o fac, să finalizez înscrierea.

M-am înșelat. Nu am avut. Ultima dată, de plată, a fost 12 Ianuarie. Și mi-au dat peste nas închizându-mi posibilitatea de efectuare a plății. PANICĂ PANICĂ PANICĂ.

Le-am dat un email și le-am spus că nu se face asta, că trebuiau să îmi spună până când trebuie să plătesc. Ieșeam la cerșit dacă era așa urgent. BINE BINE BINE și mie-mi place să las totul pe ultima sută de metri.

Fix în 12 Ianuarie, organizatorii de la Ultrabug mi-au virat în cont 235 de euro.

Asta a fost premiul meu pentru că am câștigat anul trecut Ultrabug-ul. Defapt premiul cel mare a fost participarea la o cursă din Anglia, în anul 2016-2017. Un fel de minivacanță de o săptămână.

După ce am contactat organizatorii și le-am spus că nu pot ajunge, nu pot onora premiul, i-am întrebat dacă îmi pot acoperi ei taxa de la UTMB în schimbul excursiei în Anglia.

Ei au fost mult mai amabili decât mă așteptam și au spus că DA. M-am simțit foarte fain că am primit banii și că grija taxei n-o mai aveam pe umeri.

CÂTEVA CONSIDERENTE DESPRE TAXA UTMB

După CCC-ul din 2015 mi-am spus că eu voi ajunge la UTMB când nu va mai trebui să plătesc taxa asta. E o mizerie să dai atât de mulți bani din propriul buzunar.

Pe lângă faptul că e cea mai mare cursă de alergare montană din lume, un fel de olimpiadă, e fără îndoială și cea mai comercială. Asta împiedică pe unii să ajungă aici, însă pe majoritatea îi excită gândul ăsta, că sunt la start cu cei mai buni. Sincer, și eu am o mică erecție când mă gândesc că o să iau startul cot la cot cu idolii mei. Și pe unii din ei o să îi și întrec MuAha ha haa.

Pentru a nu plăti taxa și a nu avea nevoie de extragere există o portiță: trebuie să ai peste 850 puncte ITRA.

22 de participanți la UTMB 2017 au peste 850 de puncte. Eu am 823.

Mai există o posibilitate: să fii in primii 3 alergători din țară, în clasamentul ITRA. Eu sunt al 4 lea. După Zincă, Szablogcs și Pălici.

Așa că astăzi am plătit 235 de euro. Cea mai mare taxă de participare pe care am achitat-o, până acum.

Mulțumesc încă o dată Organizatorilor Ultrabug

Cursa e abia peste 9 luni dar trebuie să te organizezi cu cel puțin un an dinainte. E aproape la fel de greu ca organizarea unei nunți. Și un angajament la fel de mare.

Următoarea declarație e pentru EGO:

Cu punctajul meu am ajuns și pe lista favoriților. Sunt acolo al 37-lea. La CCC nici nu apăream pe lista asta. Eu zic că băieții sunt în pericol.

Sunt deasupra lui Sebastian Chaigneu (Locul  3 UTMB – 2011).

Favoriti UTMB 2017

 

Cam atât despre UTMB.

Predau legătura Transgrancanariei.

 

 

 

 

10 pași de furnică pentru a obține Sponsorizare
MANIFEST | Un Subiect Care Doare