Există o mulțime de sporturi “inutile” pe lumea asta. Curling, darts, bowling și lista continuă. Astea sunt cazuri închise pentru mine. Mai există o categorie de sporturi față de care am o mică teamă și nu mă văd practicându-le în viitorul apropiat. Cei care le practică au o doză de nebunie, pentru care îi invidiez.

Și alergarea poate fi plictisitoare și de neînțeles pentru alții, ceea ce e ok, nu mă oftic. Sper ca nici cei care practică următoarele sporturi să nu se oftice.

Sporturile cărora nu le înțeleg utilitatea și nu mă văd practicându-le curând sunt:

1. Cățărarea

catarare

Știu că acum am căcat steagu’. Multe dintre persoanele pe care le-am cunoscut prin alergarea montană, se cațără.  Alergarea montană merge mână în mână cu cățăratul pentru că se desfășoară pe munte. Pentru unii. Nu și pentru mine. Experiența mea de cățărat se rezumă la câteva ore în Cheile Râșnoavei/instrucție. Niciodată nu am făcut cu plăcere asta, ci pentru că a trebuit.

Eu nu înțeleg cum unii petrec până la 5-6-7 ore pe stâncă, să se cațere 2-3-4-x sute de metri pe verticală. Și mai pui că îi prinde și noaptea și dorm în stâncă. Adică într-o crăpătura/margine de 20-30 cm, sub care se așterne hăul.

Cel mai bine și confortabil e să “practici” cățărarea din fața laptopului. Cauți poze cu stânci pe net și admiri peisajele și te gândești ce mișto ar fi fost să fii acolo. Ai scăpat de frig, degerături și alte accidentări mai grave.

Da…e romantic să te trezești și să vezi răsăritul, să te încălzești cu trupul capului de coardă, bei un ceai acolo sus, dar nu cred că se merită.

Repet, îi respect pe cei care practică sportul ăsta și în continuare îi voi considera prietenii mei dar  omul nu e făcut să se cațere, ci să fie cu picioarele pe pământ.

2. Cursele cu motoare

Cursele cu motoare

De toate felurile.

De motoare care prind viteze de 300 de km/oră,  unde se apleacă oamenii în curbe, până la cele de dirtbike, unde se învârt în cerc.

Pe lângă faptul că e riscant, mai e și monoton. Cele mai fun secvențe sunt alea când se accidentează cineva și e cam aiurea să râzi de necazul altuia.

Da, sunt mișto tipii ce conduc motoare în geacă de piele, cizme, pantaloni. Oamenii își cumpără motoare tocmai că vor să arate ca ei însă în blugi și-n tricou. Defapt blugi, tricou și cască. De parcă ar da 2 bani pe stratul lor de epidermă.

Cred că datul cu motorul, la nivel de amator, e mai periculos decât cățăratul pe stâncă. Pe stâncă măcar nu vine nimeni din sens opus cu 100 la oră.

3. NASCAR

Nascar

Alt sport la care te învârți în jurul cozii până ce bolunzești sau dai de un parapete.

NASCAR, acronim de la National Association for Stock Car Auto Racing, este o asociație care gestionează multiple evenimente sportive de curse auto. A fost fondată de Bill France, Sr. în 1948, și, în prezent (2015), CEO al companiei este nepotul său, Brian France.( conform wikipedia).

Se pare că tot ce vine de la americani are o afacere în spate. Sportul ăsta e făcut să facă bani în primul rând. Și cei mai mulți vor fi acolo în vârf la CEO și-n familie. Pentru asta nu aș plăti 100$ pentru un bilet.

4. UFC-ul

ufc

Bătaia aia în cușcă. Sălbatic și irelevant, pentru mine. Sau sunt eu prea “pussy” să mă vâd făcând asta.

 Un alt sport venit din State. Cred că și publicul e vinovat pentru că e în căutarea de mai mult. Mai întâi a fost box-ul, apoi kickboxing-ul. Pentru că publicul vroia mai mult spectacol, s-a legalizat bătaia de stradă, adică UFC-ul. Eu așa o văd. Ca o bătaie în care singura regulă e că nu sunt reguli.

Sportivii sunt asigurați în cazul în care va veni apocalipsa și cel mai puternic va supraviețui. Noi, muritorii, va trebui să învățăm să alergăm foarte tare sau foarte mult.

Sunt și sporturi pe care mi-ar fi plăcut să le practic în viața asta sau în oricare alta.

Unul dintre ele e fotbalul australian.

Tu ce sporturi vezi ca fiind inutile pentru Terra si locuitorii ei?

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
14+1 motive pentru a NU-ți lua o nevastă care aleargă maratoane
De la Jiu' Petroșani la Naționala României

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2015/08/19/4-sporturi-pe-care-nu-le-inteleg/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19