rosia montana_esti tu

Protestele împotriva exploatării aurului din Roșia Montană au făcut din Români, cei mai frumoși, cei mai deștepți și cei mai patrioți oameni care poartă umbră pământului ăsta mare, în ochii mei. Mulțimea numeroasă, diversitatea persoanelor care participă la proteste (de la bunici la nepoți) mesajele inteligente, m-au făcut în ultima perioadă să mă simt mândru de neamul meu, de părinți, de mine, că suntem români.

Crește inima-n mine când văd „uneală” în stradă, bicicliști care poartă drapele colorate, când aud bidoanele cum lovesc asfaltul, cum se strigă în cor „Uniți – Salvăm – Roșia Montană!”. Oameni sinceri, frumoși și civilizați. Ăștia-s românii pentru care strămoșii au luptat, pentru care și-au dat viața, ăștia sunt românii care i-ar face mândrii pe Decebal, Mircea, Mihai, Iancu.

Patriotismul e una dintre principalele virtuți ale oricărui cetățean al cărui stat îl locuiește. Că ești moldovean, oltean, ardelean sau altceva, atâta timp cât stai în interiorul graniței țării albastre-galben-roșu, ești român și trebuie să fii patriot, să ți cu binele țării căci alții dinaintea ta au luptat pentru ca tu să ai un Acasă, căci copii tăi vor locui și vor trăi aici.

Care-i treaba cu Roșia

Roșia Montană e un sătuc ghinionist aflat la aproximativ 70 km de Alba Iulia, aproape de Abrud și câmpeni pe DN 74A. Zic că e ghinionist pentru că se află foarte aproape de munții cei mai bogați în aur și alte zăcăminte naturale la care râvnesc străinii. Nu e nimic personal cu sătucul acela care exprimă naturalețe 100% românească, doar se află în locul nepotrivit la momentul nepotrivit!

Cine se luptă pentru Roșia?

Există două tabere mari și late.

I. O parte e condusă de o corporație mineră canadiană (cu nume de român  și brand american)  – Gabriel Resources care deține bani serioși dorind să-i înmulțească, iar în cealaltă tabără se află un popor care nu vrea ca resursele să le fie exploatate prin mijloace barbare.

Pentru că este o corporație cu capital privat, Corporația lui Gabriel urmărește PROFITUL. Urmărește să facă profit cu orice preț, să extragă aurul, și nu numai, din pământul nostru cu ajutorul cianurilor.

De ce cu cianuri? pentru că așa, procesul de exploatare este cel mai rapid și investiția privată este recuperată în cel mai scurt timp.

Ce arme folosești dacă ești o corporație mare și bogată? Păi în trecut dacă vroiai resursele unei țări o invadai cu forța dar acum sunt alte mijloace. Cumperi televiziuni, mituiești conducerea, plătești reclamă pe google, și probabil altele care nu le cunosc.

Ce promit ei? Păi ei scot ochii românilor cu vo` 200 de locuri de muncă și ar face statul român acționar cu circa 25% din acțiunile corporației, crezând că într-un final cu toții vom fii mulțumiți. Poate cifrele astea fac câteva persoane fericite însă majoritatea spun NU exploatării aurului din Roșia Montană.

Aceștia care spun NU, sunt în celaltă tabără!

II.  „Vocea poporului, vocea lui Dumnezeu.” Un proverb pe care conducătorii țării noastre l-au uitat.

Ei au uitat că nu sunt decât reprezentanții noștrii, ca popor, că trebuie să acționeze cum le dictăm noi. Că nu totul poate fi cumpărat cu bani. În cazul de față poporul care luptă împotriva corporației nu poate fi mituit. Pentru unii, dragostea de țară nu se poate cumpăra. Ei sunt toți acei oameni care iasă în stradă și care protestează pentru a nu fi invadați, legal, de către corporație.

Ei sunt cei de-a doua tabără.
Noi suntem cea de-a doua tabără.
Noi suntem personajul bun din toată povestea asta!
Românii frumoși și patrioți.
Românii care vor să trăiască într-o țară curată, nepoluată,
Români Frumoși

 

Anonymus_romania

 

 

 

 

Cele mai puternice mesaje de la protestele Roșia Montană!

mesaj_rosia montana

 

Roșia Montană Peste hotare

 

Rosia Rosia Montana_Berlin_Cianura rosia montana_paris

 În loc de Concluzie :

Scrisoare Rosia Montana

Scrisoare Rosia Montana

 

Sursă Foto: http://www.lauramuresan.com/ ,https://www.facebook.com/cristian.vasilehttps://www.facebook.com/george.rosu

 

Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
10 Principiii Paradoxale - „Pianul de pe plajă”
Brașov Marathon Prin Ochii și Picioarele Mele

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2013/12/27/rosia-montana-desteapta-romania/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19