participanti Triatlon_IronMan

Gândul că poți combina înotul cu alergatul și cu pedalatul într-un singur concurs pare un lucru destul de antrenant și provocator nu-i așa?! Pentru multe persoane, însuși provocarea care o stârnește combinația asta „turbată” este primul motiv pentru a termina un triatlon. Gândește-te la asta, cum ar fi ca la finalul lui 2013 să bifezi că ai terminat o cursă provocatoare și antrenantă –  un triatlon. Va trebui să investești timp prețios în antrenamente, și în a intra în formă, în cea mai bună formă a ta, însă experiența, o vei pune în cutia cu cele mai valoroase amintiri.

1. Tri-atlet „Activat” – Grăsime „Dezactivată”

Triatlon Proba inot

Tot efortul pe care-l vei depune la antrenament, va merita cu siguranță, căci vei primi cea mai bună răsplată: o afișare a unei cifre mai mici pentru următoarea urcare pe cântar. Slăbitul va fi o consecință naturală a antrenamentului tău riguros. Tot ce ai nevoie este pasiune pentru dorința ta de a participa la un triatlon. Pierderea în greutate ar trebui să fie un motiv puternic, motivant, pentru a da ce ai mai bun la antrenamentele tale. Cu cât e mai mare efortul, cu atât de multă grăsime vei arde.

2. De Dragul Experienței

Triatloniste

Acest argument este pentru cei care nu ratează oportunitatea de a se aventura într-o nouă experiență și sunt convins că dacă ai ajuns până aici deja ți-am activat aventurierul din tine. Participarea la un triatlon este un loc bun de „aventură”, mai ales dacă nu ai participat încă la un concurs în care spiritul  aventurier îți iasă la suprafață. Adaugă acest motiv pentru a face un triatlon dacă te potrivești descrierii.

3. Niciodată Nu Vei Fi Plictisit

probe triatlon

Acesta nu e un maraton, e mai mult decât atât e un T.R.I.A.T.L.O.N. Asta înseamnă că nu te vei bloca la o singură activitate fizică de-a lungul antrenamentului, pregătirii pentru concurs. Până să te gândești dacă „ ai pedalat de prea multă vreme” te vei găsi curând schimbând pedalatul cu înotul sau alergatul.

4. Testează-te!

triatlon_IronMan

Vrei să-ți testezi condiția fizică, rezistența și tăria psihică?Se pare că acest motiv pentru a termina un triatlon îți este tocmai potrivit. Triatlonul și perioada de pregătire de dinaintea marelui eveniment servesc perfect pentru ați pune la încercare tăria fizică și psihică. Această cursă îți va permite să te evaluezi corect la ce nivel te aflii din punct de vedere fizic.

5. Activitate de Grup

triatlon 20 motive

Să faci parte dintr-un grup care îți împărtășește gândirea, care au o mentalitate atât de frumoasă, de a se depăși, de a lucra la o versiune mai bună a lor, este o motivație puternică. Este cu adevărat un sentiment grozav șă știi că, la fel ca tine, zeci sau chiar sute de oameni s-au adunat să-și testeze limitele. Bucură-te de moment și simte-te mândru că faci parte din acel grup ambițios de oameni.

6. Fântână a Tinereții

Triatlon_Înot

Poate că nu vei găsi un elixir al vieții după ce vei trece linia de sosire dar cu siguranță vei constata că bateriile tale au fost încărcate cu o sursă tinerească de energie. Nu doar că vei părea revitalizat, reenergizat dar te vei simți foarte fresh și cu 10 ani mai tânăr

7. Un Remediu pentru Leneveală

Triatlon Înotător

Lipsa activității fizice și un regim alimentar nesănătos fac din tine o persoană mereu obosită. Când vei începe să te antrenezi pentru triatlon vei constata o reconectare imediată cu corpul tău. Acest motiv, pentru a termina un triatlon, te va direcționa către o minte fresh și un corp activ.

8. Triatloniștii – Mai Puțin Accidentați

Când te antrenezi pentru un singur sport, vei suprasolicita anumite părți ale corpului. Acesta sporește riscul accidentărilor pentru că organismul tău ajunge să fie foarte încordat în acele zone. Unul dintre cele mai grozave lucruri legate de antrenamentele pentru triatlon este că toate părțile corpului sunt solicitate în egală măsură. Acest lucru reduce riscul accidentărilor din moment ce nicio parte a corpului nu e exagerat folosită.

9. Sporește-ți Sănătatea

triathlonrace

Nu trebuie să fi un cercetător britanic celebru ca să ajungi la concluzia Colegiului American de medicină sportivă care susține că exercițiile fizice regulate sunt o modalitate excelentă de ați îmbunătăți sănătatea. Ești în căutarea îmbunătățirii sănătăți inimii, să previi diabetul, sau să reduci riscul osteoporozei? Antrenamentele pentru triatlon sunt de așa natură pentru a combate aceste probleme  și să-ți îmbunătățească starea de bine atât fizică cât și psihică.

10. Ce Zici de Câțiva Hormoni Ai Fericirii?

Conform experților clinicii Mayo, exercițiile eliberează hormoni care te fac să te simți mai bine, numiți endorfine (sunt convins că și asta știai, deci te poți numi expert la clinica Mayo). Dar ceva ce probabil nu știai este că, acest hormon, e un agent puternic care suprimă cortisol-ul ( hormonul stresului ). Nu doar te vei simți mai fresh, și mult mai în formă după fiecare ședință de antrenament dar deasemenea îți reduci șansele de a suferi de o depresie.

11. Trăiești Mai Mult!

Thriatlonisti

O spun pentru a 5-a oară în acest articol și o voi spune de 48 de ori dacă e nevoie. Exercițiile fac o droaie de bine sănătății tale fizice și psihice. Scad riscul apariției bolilor și adaugă vitalitate vieții tale. Toate aceste beneficii sunt factori importanți care te duc către o viață fericită, sănătoasă și mai lungă.

12. Motiv de Socializare

Acest motiv, pentru a termina un triatlon, este pentru aceia cărora le place să întâlnească persoane noi, să-și formeze noi legături, noi prietenii.E posibil să întâlnești tri-atleți la piscină, pe pista de alergare sau de bicicletă. Cine știe poate vei concura împotriva lor la următorul triatlon.

13. Clădește Încredere

thriatlon_inotatori

O zi proastă sau o mică greșeală îți pot zgudui încrederea în tine. Stima ta de sine va fi zdruncinată și vei fi într-o stare de nesiguranță față de abilitățile tale. Perioada de antrenament și competiția în sine sunt ambele modalități pentru ați întări ceea ce crezi despre tine. Cine ar fi știut că ai toate calitățile necesare să înoți, să alergi și să pedalezi, într-o singură competiție. Triatlonul te încurajează să fi cea mai bună variantă a ta, pentru tine!

14. Cunoaștere de sine

Deseori presupunem că suntem sau nu înzestrați suficient de bine sau pentru a realiza o sarcină mai provocatoare. Această presupunere nu este bazată de obicei pe o experiență concretă. Este o simplă judecată pe care o facem asupra talentului și abilităților noastre. Antrenându-te pentru triatlon și chiar participând la unul te va ajuta să-ți înțelegi adevăratele tale puncte forte și slăbiciuni. Îți va deschide ochii asupra multor aspecte și îți va oferi o perspectivă mai bună asupra proprie persoane

15.  Sparge Stresul

thriatlon_biciclisti

Stresul zilnic cauzează cea mai mare uzură a răbdării tale, distrugându-ți nervii. Nu există nicio scăpare de la stres, dar asta nu înseamnă că nu poți aborda într-o formă eficientă această problemă. Un triatlon te învață să-ți dezvolți calmitatea și liniștea chiar dacă tensiunea din mediul tău înconjurător este la un nivel ridicat. Antrenamentul, concentrarea și provocarea fizică în a participa la un triatlon te echipează cu rezistență mentală.

16. Poftă de o Viață Sănătoasă

Ei bine, acesta este adevăratul câștig în a termina un triatlon. Exercițiile regulate combinate cu o dietă de mâncare sănătoasă este tot ce ai nevoie pentru a pune punct poftelor de mâncăruri nesănătoase, băuturilor carbogazoase. Pe măsură ce corpul tău se îndreaptă către o formă mai bună, se declanșează automat pofta de alimente sănătoase, bogate în nutrienți, opusul produselor puternic prelucrate, al semipreparatelor sau mâncarurilor fast-food.

17. Exerciții Regulate?! Nicio Problemă

Triatlon_IronMan

Ai început vreodată un program de exerciții pentru a-l abandona la jumătatea? Întreaga experiență legată de triatlon va reduce ca pe viitor să se mai întâmple astfel de lucruri mai puțin benefice pentru tine ca persoană, pentru moralul tău. Odată obișnuit cu acel sentiment uimitor legat de forma ta fizică, de invidiat, cu psihicul tău întărit, vei face un efort conștient să le menții la același nivel.

18.  Mândrie

Dacă plănuiești să participi la un triatlon, te poți „lăuda” cu asta. Este cu siguranță ceva care te face mândru. Te poți da mare. Nu fi timid. Acum este momentul tău de vârf, momentul tău de glorie în care poți străluci și cine știe poți aduce astfel, niște prieteni invidioși,  care vor participa la următorul triatlon cu tine.

19. Fi o Sursă de motivație

triathlon

Odată ce ți-ai făcut curaj și ai făcut primul pas, alte persoane vor căuta la tine motivația și inspirația necesară pentru a face acest lucru. Acest motiv, pentru a face un triatlon, nu va fi eficient doar pentru cei ce te înconjoară, dar deasemenea te va ajuta să realizezi ce poți face pentru alții.

20. Un Lucru Pozitiv va Duce Către Alt Lucru Pozitiv

Ți-am spus lucruri importante la ce să te aștepți însă cele mai importante le vei descoperi pe pielea ta. Te sfătuiesc să descoperi aspecte pozitive care nici măcar nu bănuiești că există. Vei înfrunta teama, nesiguranța, emoții, și o altă droaie de provocări. Un triatlon te poate învăța cât de puternic, capabil, ambițios ești cu adevărat doar dacă îți vei da șansa de a ți-o demonstra.

Antrenament Triatlon

Poți avea mai mult de 20 de motive pentru a participa la un triatlon, poți vorbi cu multe persoane despre asta, te poți documenta însă oricare ar fi motivele, păstrează în minte că pasiunea și devotamentul te vor ajuta enorm de-a lungul acestei experiențe. Ca întodeauna, sănătatea ta ar trebui să fie prioritatea nr.1.

Consultă un doctor înainte de a-ți începe pregătirile pentru primul tău T.R.I.A.T.L.O.N.

Citat_Nu conteaza cat de bun esti ci cat de bun vrei sa devii

Calendar triatlon 2013
  1. 1 iunie 2013: Triatlonul Fără asfalt, ediția a IV-a;
  2. 29 iunie 2013: Kings Land Triathlon – Grand Prix Exterra, Etapa II;
  3. 29 iunie 2013: No Stress Triathlon & Party Bucuresti – Mogosoaia;
  4. 6 iulie 2013: Bioeel Triatlon Challenge – Grand Prix Exterra, Etapa III;
  5. 14 iulie 2013: Saint Ana Lake Triathlon – Grand Prix Exterra, Etapa IV;
  6. 10 august 2013: FRTRI Campionatul National de Triatlon;
  7. 25 august 2013: Cupa Romaniei Isostar – Trialuta, Etapa II;
  8. 31 august 2013: No Stress Triathlon & Party Neptun – Olimp;
  9. 1 septembrie 2013: Rowmania Delta Triathlon;
  10. 7 septembrie 2013: Mamaia Triatlon Challenge, Editia a V-a;

Foto: (docsskincare.com, paulpipers.plwww2.kitzbuehel.comwww.triathlon.org )

 

Ți-a plăcut articolul, aștept Like-ul tău!


Ti-a plăcut articolul?
Mă poți sprijini pentru a scrie mai multe prin Patreon!
Retezat Trail Race - Prin Ochii și Picioarele Mele
Povestea alergătoarei Patti!

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://roberthajnal.ro/blog/2013/12/21/20-de-motive-sa-concurezi-la-un-triatlon/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /srv/users/serverpilot/apps/roberthajnal-ro/public/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19